RSS Feed

Fontos tudnivalók a legális traffipax védelemről – Legyen mindig körültekintő!

A traffipaxok sokak életét megkeserítik, ugyanis egyes utakon olyan sebességkorlátozások lépnek életbe rendszeresen, amelyeket egyszerűen képtelenség betartani, ezáltal kockázatos helyzetekbe sodorhatják magukat az autóvezetők. A technika fejlődésének köszönhetően ma már léteznek olyan berendezések, amelyek a traffipax védelemről gondoskodnak, a jó hír velük kapcsolatban az, hogy a készülékek többsége legálisan használható!

A traffipax védelemmel kapcsolatos törvény, 2012. szeptember 1-jétől érvényes szabályozás kimondja: “Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát.”

Ez azt jelenti, hogy például radar- és lézerdetektorok alkalmazhatók traffipax védelemre, ugyanis a készülékek akár több száz méterrel előre is képesek jelezni a sebességmérő berendezéseket, így a vezetőnek még időben lehetősége van korrigálni a gépjármű sebességét, miközben az érzékelők nem akadályozzák vagy zavarják a hatósági ellenőrzést!

A legális traffipaxjelző készülékek között számos eltérő típust, márkát lehet találni, létezik szélvédőre rögzíthető vagy rendszámtábla keretbe szerelhető fajta is. A traffipax védelmet nyújtó berendezés végső kiválasztását meghatározza, hogy az autótulajdonosnak milyen minőségű, érzékenységű készülékre van szükséges, és nem utolsó sorban az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyi pénzt szán rá az illető!

Különböző szakmai viták folytak a traffipax védelmet nyújtó készülékekről, végül a szakértők arra jutottak, hogy az eszközök nem befolyásolják jelentős mértékben az ellenőrzések hatékonyságát, emiatt nem kell bevezetni a tilalmukat, sőt, egyes vélemények szerint a traffipaxjelző készülékek kedvező hatással bírnak az autóvezetőkre, hiszen az eszközök szorgalmazzák, hogy csökkentsék a sebességet a büntetés elkerülése végett, így garantált a balesetmentes vezetés!

A Qautohifi-nél minőségi traffipax védelmet nyújtó készülékek kaphatók! A termékek megtekintéséért keresse fel honlapunkat a www.qautohifi.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-932-7326-os számon vagy írjon e-mailt az info@qautohifi.hu címre!