RSS Feed

Forgalomba helyezés, honosítás a legfrissebb szabályozások alapján!

Habár Magyarországon is széles a kínálat autószalonokból és eladásra kínált járművekből, megesik, hogy valaki mégis külföldön találja meg azt az autót, ami minden igényének megfelel. A külföldről vásárolt autókat is lehet használni hazánkban, de ehhez előzetesen végig kell járni egy forgalomba helyezéssel, honosítással járó ügyintézést.

A forgalomba helyezés, honosítás szabályait ráadásul 2018. május 20. óta szigorították, ezért csak azok a járművek rendelkeznek érvényes okmányokkal, amik minden kitételnek megfelelnek. Az új szabályok alapján egy külföldről behozott járműnek például rendelkeznie kell külföldi műszaki vizsgálati bizonyítvánnyal is. Erre azért volt szükség, hogy a külföldről behozott autók iratait ne lehessen olyan könnyen meghamisítani, és ne tudjanak lopott járműveket is forgalomba helyezni. Tehát nem lehet többé eredetvizsga nélkül külföldi autót forgalomba helyezni. Az autót ki kell vonni a forgalomból abban az országban, ahonnan behozzák, eredetiségvizsgálatot kell végeztetni rajta, ellenőrizni a külföldi forgalmijában szereplő adatokat és a jármű származását, ezzel bizonyítva, hogy a jármű nem lopott.

A forgalomba helyezés, honosítás procedúrájához igényeljen profi segítséget, ha azt szeretné, hogy minden papírforma szerint készüljön el és szabályosan történjen! Amennyiben egy erre szakodosott céget bíz meg a forgalomba helyezés, honosítás ügyintézésével, nem kell aggódnia azért, hogy túl sok időt vesz igénybe a feladat, kimarad valami vagy utólag korrigálnia kell.

A www.caracekft.hu webcímen találja cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. honlapját, ahol lehetősége van online időpontot foglalni és tapasztalt ügyintézők segítségével lebonyolítani a forgalomba helyezés, honosítás minden lépcsőjét. Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink egyikén, és tájékozódjon a forgalomba helyezés, honosítás részleteiről! Az info@carace.hu e-mail címen vagy a 06-23-365-623 telefonszámon keressen minket bátran!