RSS Feed

Főzzön a hétköznapokban is finomat! – A sertéshús receptekről

A sertéshús a magyar gasztronómia egyik nélkülözhetetlen eleme, a legtöbb, tipikus hazai főétel legfőbb alapanyaga. Nemcsak kedvező ára miatt szeretjük, hanem szaftos, finom íze miatt is. Egyszerűen beszerezhető, elkészítése különösebb konyhai tudást nem igényel, kiváló fogások készíthetők sertéshúsból!

Ha nincs ötletünk arra, mit készítsünk sertéshúsból, könyvekből és az internetről meríthetünk ihletet, így számtalan sertéshús receptből válogathatunk! A receptek között megtalálhatjuk a magyar konyha jellemző ételeit és a kicsit modernebb, speciálisabb ízvilágú fogásokat is!

Ha sertéshús recepthez szeretnénk hozzáfogni, mindenképp hosszabb sütés- vagy főzési idővel kell számolnunk, ugyanis akkor lesz igazán ízletes az étel, ha hagyjuk, hogy megfelelően átsüljön a sertéshús! Inkább szánjunk több időt az elkészítésre, süssük kisebb hőfokon, vagy főzzük takarékon!

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető sertéshús recept, ami a magyar gasztronómiához is szorosan kapcsolódik az a pörkölt, amit a sertés lapockájából, vagy combjából készítenek. Természetesen a húson kívül a piros paprika, a fokhagyma és a feketebors adja meg az ízét a pörkölteknek, amit tarhonyával vagy nokedlivel tálalnak.

A sertéshús rántva is igazán ízletes! Ebben az esetben a sertéshús receptek gyakran tanácsolják, hogy panírozás előtt pácoljuk, vagy fűszerezzük a húst, ezután rakjuk be egy éjszakára a hűtőbe, azért, hogy az ízek összeérjenek, majd másnap süssük ki! A különböző pácok olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek megpuhítják a húst, ennek köszönhetően sütés után nem keményedik meg a sertéshús, hanem finom omlóssá válik!

Számtalan sertéshús recept áll rendelkezésünkre, amelyeket könnyedén elkészíthetünk, vagy eltérhetünk az eredeti leírástól, és saját ízlésünk szerint készíthetjük el a fogásokat!

Ossza meg receptjét, vagy merítsen ihletet online receptkönyvünk kínálatából! A leírásokat honlapunkon megtalálja a www.mesterszakacs.eu címen! Kérdés esetén lépjen velünk kapcsolatba e-mailen a mesterszakacs@mesterszakacs.eu címen!