RSS Feed

Gumiabroncs vulkanizálás – mit is jelent pontosan?

A problémamentes, minden utas számára biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen a gépjármű kifogástalan műszaki állapota. Nagyon fontos, hogy minden gumiabroncs sérülésmentes legyen, hiszen egy sérült felületű gumiabronccsal közlekedni balesetveszélyes lehet, és az is igen kellemetlen tud lenni, ha éppen akkor kap defektet, amikor sietne valahova – például egy fontos munkahelyi megbeszélésre, vagy egy vacsorára a főnökeivel. Ne tegye ki sem saját magát, sem szeretteit a kiszámíthatatlan problémák veszélyeinek, és ne aggódjon a gumiabroncsok cseréje miatt sem, hiszen ha gond adódik velük, szerencsés helyzetben több megoldás közül választhat.

Egy használt gumiabroncs sok esetben szorulhat javításra, csere helyett. Ilyen esetben lehet szó a gumiabroncs vulkanizálásáról. Hogy mit is jelent ez pontosan? Eláruljuk:

A vulkanizálás folyamatának a lényege az, hogy a gumiabroncs alapanyagát, a kaucsukot, felhevítik, majd hozzáadnak más, különböző alapanyagokat. Ide sorolandó például a kén, ami gyakori anyag a vulkanizálás folyamatánál.
A vulkanizálás, és a hozzáadott anyagok a gumiabroncs felületét stabillá teszik, így gond nélkül újra használhatóak lesznek. Szóval röviden, a vulkanizálás az elhasználódott, esetleg kilyukadt gumiabroncsok javítására szolgál, hogy újra használhatóak legyenek, hiszen egy hibánál, például egy hosszabb repedésnél vissza kell állítani a megfelelő kötéseket a gumiabroncs anyagát illetően.

A www.ar-go.hu weboldalon a gumiabroncsokkal kapcsolatban bármilyen szolgáltatás és információ elérhető. Gumiszervizünk munkatársai azonnali segítséget nyújtanak minden problémában, hozzáértő, precíz kollégáink kizárólag minőségi munkát végeznek.
Mindenben igyekszünk szakszerű tanácsot adni, és a vulkanizáláson kívül más szervizelési feladatokat is ellátunk, valamint vállalunk teljes körű átvizsgálást, műszaki vizsgáztatást, klímatöltést, állapotfelmérést és futómű beállítást is.

Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot az argoabroncs@t-email.hu email-címen, vagy hívjon minket a 06-1/431-94-07-es, vagy a 06-30/300-97-44-es telefonszámon!