RSS Feed

Gyurta Dániel

Gyurta DánielMár most büszkék lehetünk fiaink olimpiai versenyen való teljesítményükre, hiszen a 2012-es nyári olimpiai játékokon Londonban Gyurta Dániel megszerezte a második magyar aranyat.

Gyurta Dánielről már kiskorában látszott, hogy nagy jövő vár, már akkor is kiemelkedő teljesítmény nyújtott kortársai között, sőt a nála idősebb sportolók között is. Gyurta Dániel már 13 évesen tartotta 200 méter mellen a 16 éves korosztály országos csúcsát.

Gyurta Dániel a 2012-es olimpiai játékokon 100 méter mellen magyar csúccsal jutott tovább, majd a negyedik helyen került az elődöntőbe, ahol újabb országos csúcsot döntött és így a hetedik helyen jutott a döntőbe. A döntőn újabb magyar csúcsot állított fel, így negyedik lett. 

Gyurta Dániel200 méter mellen Gyurta Dániel első lett az olimpiai selejtezőben. Az elődöntőben a második helyet nyerte el.  Gyurta Dániel a döntőben nemhogy első helyezést ért el, és ezzel megszerezte a magyar csapat második aranyérmét, de új világcsúcsot jelentő időeredménnyel zárta versenyét.

„Nem pontosan így terveztem. Elsősorban magamnak mutattam meg, hogy képes vagyok rá. Akkor olimpiai bajnok az olimpiai bajnok, ha ez nem változtat az életén. A vitrinem jobban tele lett, mint eddig. Végig láttam a többieket, kicsit megleptek, hogy tudtak rám jönni, de olyan dolgokra gondoltam, amik erőt adtak nekem”  – mondta a verseny után.

Címkék: , ,