RSS Feed

Halászlé recept

halászlé receptA halászléfőzés, elkészítés mindig is a férfiak egy olyan kiemelt kedvenc foglalatossága volt, amelyet szerettek ők maguk elkészíteni, a nők maximum segíthettek hagymát vágni, vagy hasonló kisebb munkában. De a fő része a halászlé recept elkészítésének mindig is férfiak feladata volt, melyet nagyon szívesen végeztek többen összegyűlve pár üveg aranysárga habzó ital társaságában.

A jó halászlé recept vagy öröklődik, vagy mindenki maga fejleszti ki saját ízlése szerint. Az alapok nagyjából egy formák és a lényeg ugyanaz, de többféle halászlé recept kering köztudatban. Sokan kedvelik a Szegedi halászlé receptjét, de mások a Bajai halászlé recept szerint szokták a hallevet elkészíteni.

Nézzük mi is a különbség!

Bajai halászlé:

Az alapja általában ponty más halfajtát maximum csak az ízük végett szoktak beletenni, például csukát vagy süllőt, de mivel ezek sokszor szétesnek, így az egész hallevet nem szokás ebből készíteni. Valójában a bajai halászlé úgy is mondhatnánk, hogy a lustább szakácsok halászléje, mivel a bajai halászlé recept a gyorsabb, egyszerűbb verzió, a halat nem kell átpasszírozni, csak megfőzni a hagymával és a végén gyufatésztával találni.

halászlé receptSzegedi halászlé:

A Szegedi halászlé esetében az ottani halászlé recept szerint először alaplevet készítenek hagyma, paprika valamint halaprólék felhasználásával, majd ezt átpasszírozzák, és ebben a főzik meg a halszeleteket. Nem adnak hozzá tésztát, mert a Szegei halászlé recept szerint készített leves sűrűbb, szaftosabb.

 

Címkék: , , , , ,