RSS Feed

Hasznos tudnivalók a facsiszolásról

A csiszolástechnikát rengeteg különböző anyag formálásához használjuk, de a fa tekinthető talán az egyik legnépszerűbbnek. A belsőépítészet és a lakberendezés során számos alkalommal lehet szükségünk a fa csiszolására, legyen szó a parkettacsiszolásról vagy bútorok felületkezeléséről. A megfelelő csiszolószerszámot attól függően tudjuk megtalálni, hogy durva felületcsiszolásról vagy finom csiszolásról van szó. Néha a kettő egyszerre szükséges, például a parkettacsiszolásnál a felület elegyengetése érdekében először durva csiszolóanyagot használunk, majd ha egyenletessé válik a fa, átválthatunk finomabb csiszolóanyagra.

Ha bútort szeretnénk felújítani, szintén nagy figyelmet kell fordítanunk a megfelelő csiszolószalag kiválasztására. Ez attól is függ, hogy milyen jellegű csiszolást akarunk végezni, illetve milyen anyagú fából készült a bútor. Ha belevágunk a csiszolásba, érdemes egy-két dologra komoly figyelmet fordítanunk.

Ne essünk abba a hibába, hogy többet csiszolunk, mint amennyire szükség lenne. Mindig figyeljünk oda és rendszeresen takarítsuk le a csiszolással keletkezett port, így jobban átlátjuk, mennyit kell még dolgoznunk rajta. Sajnos a csiszolás visszafordíthatatlan folyamat, ezért ha nem akarjuk elrontani a munkánkat, fokozott koncentrációra lesz szükségünk. Bútoroknál külön fordítsunk figyelmet a sarkak megfelelő csiszolására, mert az egyenetlen sarkak egy idő után az őrületbe tudják kergetni az embert. Ha egy nagyobb felületet csiszolunk, érdemes rendszeres időközönként változtatni azt a területet, amin épp dolgozunk, így fokozatosan csiszolódik az egész felület, és könnyebb lesz egy egyenletes felületet kihozni végeredményként. Az ideális csiszolómunkához nem elég tudnunk az elméletet, fontos beszereznünk a megfelelő csiszolástechnikai eszközöket is, hiszen ezen múlhat a projektünk sikere.

Az ideális csiszolószerszámot keresi? Forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.fk-technika.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 23/368-087-es telefonszámon, illetve az fktechnika@gmail.com e-mail címen!