RSS Feed

Hogyan ellenőrizhetjük akkumulátorunk működőképességét?

Szinte minden gépjármű tulajdonossal előfordult már, hogy egy hűvös hajnalon a kocsi indításánál nem a várt folyamat ment végbe, hanem léha nyöszörgést a néma csend követte. Ebben az esetben két verzió állhat fent, az autó akkumulátora megadta magát vagy csak valami hiba miatt nem indul. Alábbi összefoglalónkból megtudhatja, hogy mely eshetőség mikor áll fenn és hogyan küszöbölheti ki a nem várt kellemetlenségeket.

Mindig ellenőrizzük az autó akkumulátor környékét!

Gyakran előfordul, hogy a hiba nem az akkumulátor meghibásodásából adódik, csak a rossz kontakt miatt történik. A laza vagy szennyeződött akkusaru átmeneti ellenállása annyira megugrik, hogy az képtelen lesz átvinni a töltést. Forró vízzel, vagy pólustisztító kefével könnyen tisztítható, azonban az oxidációt csak finom csiszolással szabad eltávolítani. Töröljük szárazra az akkufedelet is, ugyanis ritkán, ám előfordul, hogy a lecsapódó nedvesség rövidre zárja a két sarut.

Az optimális töltés ellenőrzése!

Előfordulhat, hogy az autó akkumulátora lemerült, vagy csekélyen feltöltött állapotban van. Ebben az esetben érdemes megvizsgálni a töltőrendszert is, mert a szabályozó rossz működését okozhatja a diódasor is.

Ellenőrizzük a nyugalmi áramfelvételt és mindig töltsük vissza az elfogyasztott áramot!

A reggeli nem indulásnak gyakran lehet az az oka, hogy valami titokban szívja az autó akkumulátor töltöttségét. Ezt egy multiméterrel könnyen ellenőrizhetjük, azonban bizonyos tudást igényel az alkalmazása. Az is előfordulhat, hogy a rövid távú közlekedések miatt figyelmen kívül hagyjuk az elfogyasztott áram visszatöltését, mondván, nem használtuk sokat gépjárművűnket. Azonban az indítás mindig nagy energiát fogyaszt, így a legkisebb út megtétele után is érdemes visszatölteni az elfogyasztott áramot.

Ha mindent ellenőriztünk és helyesen jártunk el, de mégsem indul az autó akkumulátora, bizony meghibásodásról van szó, és cserére szorul a szerkezet. Megbízható akkumulátorokat nehéz találni kedvező áron, de ha ellátogat honlapunkra, a www.csorba-akku.hu weboldalra, ígéretes kínálat várja. Számunkra fontos a minőség és az ügyfelek elégedettsége, így csakis biztos forrásból származó termékeket kínálunk. Kérdése esetén várjuk hívását a +36/1/379-3142-es számon, levelét pedig az info@csorba-akku.hu e-mail címen!