RSS Feed

Hogyan érdemes kezelni a tetoválást?

A tetoválás készítése mindenképpen felelősségteljes dolog. Sok múlik a készítőjén is, de nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy nem hanyagolhatja el a tetoválást a viselője sem.

A fekete-fehér tetoválás évezredekkel ezelőtt kialakult hagyomány az emberiség történelmében, de manapság már a színes tetoválás is nagy népszerűségnek örvend. Legyen az egy szimbólum, egy idézet, vagy kedvenc állatunk képe, tetoválást azért készíttetünk, mert azt magunkon szeretnénk viselni életünk végéig.

Hogy a tetoválás és a bőrünk ne károsodjon, sokáig megmaradjon a minta, be kell tartanunk néhány fontos lépést, főként a tetováltatás utáni első két hétben. Az utókezeléshez szükség van az alábbiakra:

  • Bepanthen kenőcs
  • Antibakteriális szappan
  • Háztartási fólia
  • Ragtapasz
  • Papírtörlő

Bizonyos üzletekben lehet kapni tetoválás utókezelő fóliát is, de a hagyományos mód tökéletes kezelést nyújt.

A tetoválás készítése napján az elkészülést követően körülbelül 4 órával le kell venni a fóliát, amit a tetováló rátett. A tetoválás területét le kell mosni antibakteriális szappannal úgy, hogy ne maradjon rajta semmi a szappanból. Ezután szárazra töröljük, majd bekenjük a Bepanthen kenőccsel, végül fóliázzuk le újra. Fontos, hogy amíg a kezelés tart, ne kenjünk rá túl sok, se túl kevés kenőcsöt!
A következő nap papírtörlőt is odafoghatunk, de ugyanezt a mosás-krémezés-fóliázás metódust kell ismételnünk 3-5 óránként.

Az ezt követő időszakban nem kell lefóliázni, csak a kenőccsel kenegetni napi pár alkalommal, majd miután lehámlott a tetoválás, csak testápolóval szükséges hidratálni a tetoválást.

Fontos, hogy a tetoválás készítése utáni legalább 2 hétben ne menjünk szaunába, szoláriumba és fürdőbe. Ezen kívül nem szabad se vakarni, se napoztatni a friss tetoválást.

Ha érdekli a tetoválás, és a tetoválást Szegeden szeretné megcsináltatni, a Suncity Tattoo művészei tárt karokkal várják! Kérhet bármit, bárhova, csak el kell látogatnia www.tattooszeged.hu weboldalra, vagy írni a tattooszeged@gmail.com e-mail címre. Telefonon a +36 30 8586 466-os számon kérhet segítséget, vagy egyeztethet velünk időpontot!