RSS Feed

Hogyan készül: a hasított bőr története

A különböző állati eredetű bőrök alkalmazása majdnem egyidős az emberiséggel. A bőrfeldolgozás legalább ötezer éves múltra tekint vissza, így a legősibb anyagnak számít, melyet az ember alkalmazott. A kezdeti nyers állapot hátránya azonban hamar fejlesztésre sarkalta az emberiséget, hiszen a nyersbőr rothadni kezdett, kiszárítva pedig keménnyé és törékennyé vált. A kezdetleges kikészítési folyamatok eltérőek voltak a különböző élőhelyektől függően, ám az idő múlásával és a kereskedelem kialakulásával viszonylag egységessé váltak.

A bőrfeldolgozás az iparosodás következtében robbanásszerűen alakult át. Megjelentek az úgynevezett hasított bőrök, és a különböző technikával előállított verziók. Nézzük, hogyan is készül mai eljárással a bőr!

A nyersanyagként beérkező áru általában már tartósítva van, hiszen ennek hiányában rothadásnak indulna. A megmunkálás első lépése a cserzés előkészítése, mely során áztatással kioldják a tartósítószert és eltávolítják a szőrt. Ezt követően enzimes pácolással a bomló anyagokat távolítják el. A cserzés lehet növényi-, ásványi- vagy egyéb szerves folyamat, attól függően, hogy milyen végeredményt szeretnének elérni a készítők. A cserzést követően a bőrkikészítés folyamata veszi kezdetét, mely főként a ruhaipari felhasználásban játszik szerepet.

A hasított bőrt számtalan módon felhasználják, de leggyakrabban a cipőgyártásban van szerepe. A minőségi hasított bőr egy roppant időtálló és minőségi anyag, mely gondos ápolás mellett egy életen át szolgálhatja viselőjét! Cégünk sok éve foglalkozik minőségi bőrök értékesítésével, kínálatunkban színvonalas hasított bőr termékek is megtalálhatóak! Forduljon hozzánk bizalommal, és látogasson el honlapunkra, a www.borkerhaz.hu weboldalra, ha Önnek is megbízható bőr árura lenne szüksége! Felmerülő kérdéseivel bátran keressen fel minket, állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a +36-70/771-1706-os és a +36-20/501-8488-as számok valamelyikén, vagy e-mailben, a budapest@borkerhaz.hu, illetve a szeged@borkerhaz.hu címen!