RSS Feed

Hogyan készül el egy raklap?

Vajon milyen utat jár be az a raklap, amely végül hozzánk kerül? Min múlik, hogy az egyik gyártó raklapja rövidebb ideig bírja ugyanazt a terhelést, mint a másiké? A raklap készítése rendszerezett és felelősségteljes munka, melynek legelemibb részeit most bemutatjuk cikkünkben.

Már ott eldőlhet a raklapok minősége, hogy milyen alapanyagból készülnek. Nem mindegy ugyanis, hogy honnan szerezzük be a fát. A raklap készítése során az első lépés a megfelelő fakitermelő megtalálása. Azonban az alapanyag kiválasztása után még nem ér véget a felelősségteljes munka, a szállítás komoly veszélyeket rejthet magában. Gondosan meg kell tervezni milyen járművel, milyen úton fogjuk szállítani a fát, és az időjárási viszonyokat is érdemes előre leellenőrizni.

Ha sikeresen elszállítottuk a fát a telephelyünkre, megkezdődhet a tényleges gyártási munka. Mivel többféle raklap gyártása történik, ezért többféle technológia szerint készülnek el a raklapok. Ami biztos, hogy minden raklap készítésekor első lépésnek számít a gépekkel való méretre vágás. Attól függően, hogy melyik típusú raklapot készítjük, beállítjuk a szabvány méreteket, és aszerint daraboljuk fel a faanyagot. Mivel a gyártás ezen szakaszán rengeteg fahulladék keletkezik, azt is tudatosan össze kell gyűjteni, és később valamilyen formában újrahasznosítani.

Miután elkészülnek a raklap alapvető darabjai, következik az összeállításuk. A raklap darabokat összeszegezzük a megfelelő módon, ezt a munkát ipari gyártás esetén egy szegezőgép végzi. Miután a raklapok elnyerték végleges formájukat, mehetnek a raktárba várni a leendő tulajdonosukat. Fontos, hogy a raktár úgy legyen kialakítva, hogy a lehető legjobb környezetet biztosítsa a raklapoknak, ezzel is növelve az élettartamukat.

Ha olyan gyártótól szeretne raklapot vásárolni, aki az alapanyag kiválasztásától a gyártáson túl a tárolásig minőségi munkát végez, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra a www.szatowood.hu webcímre, és vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 30-450-0590, +36 30-481-3060 telefonszámok valamelyikén!