RSS Feed

Hogyan készüljünk fel egy horgászversenyre?

Sok évvel ezelőtt a horgászat az élelemszerzés egyik alapvető eljárását szolgálta, azonban napjainkra elsősorban szabadidős tevékenységet, hobbifoglalkozást és sporttevékenységet foglal magába. A jó idő beköszöntével a nyári időszak számos horgászathoz kapcsolódó lehetőséget kínál a tevékenység szerelmeseinek, legyen szó pihenésről, családi vagy baráti programról, valamint versenyekről, azonban a szórakoztató és eredményes horgászatnak elengedhetetlen feltétele a minőségi és korszerű felszerelés.

A versenyfelszerelés és felkészülés

A horgászversenyek napjainkban igen közkedvelt és nagy közönséget mozgató események, ahol a sportág legjobbjai, valamint a lelkes hobbihorgászok gyűlnek össze megmérettetni magukat. A céljainknak megfelelő horgászfelszerelés kiválasztása szerves része a felkészülési időszaknak, hiszen a funkcionális és minőségi eszközök jelentősen növelhetik az esélyeket.

A felszerelés kiválasztásának szempontjai:

  • A helyszíni adottságok
  • Az engedélyezett és szabályszerű lehetőségek
  • A kifogni kívánt halak jellegzetes és speciális igényei, adottságai
  • A horgászati stílus
  • A személyes igényeink, megszokásaink és bevált megoldások
  • A kényelmi és praktikussági igények
  • Számos egyéb szempont

A gyakorlott versenyzők már rutinosan válogatják össze horgászfelszerelésüket, azonban modern korunkban a folyamatosan fejlődő lehetőségeknek és újításoknak köszönhetően mindig akadnak újabb és újabb kipróbálásra váró eszközök és felszerelések. Akár gyakorlott, akár kezdő versenyzőkről van szó, érdemes minden eseményre alaposan felkészülni, gondoskodni a tartalék lehetőségekről és természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a horgászversenyen nem csupán a sikerélményről és a versenyszellemről szólnak, hanem az élményszerzés és tapasztalatgyűjtés is elengedhetetlen szempont, melynek elengedhetetlen feltétele a sportszerűség és a szabályok betartása!

Minőségi felszerelések széles választéka!

A horgászklub.eu weboldal széles választékkal várja webshopjában a versenyre készülő horgászokat, hiszen nálunk mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő klasszikus vagy modern felszereléseket, amelyek hozzájárulnak a sikeres eredmények eléréséhez. Látogasson el a www.horgaszklub.eu weboldalunkra és válogasson kedvére minőségi horgászfelszereléseink és kellékeink között, valamint bővebb tájékoztatásért és információkért keressen minket bizalommal nyitvatartási időben, 08-16 óra között a 0630/ 589-4106-os telefonszámon, valamint az info@horgaszklub.eu e-mail címen!