RSS Feed

Hogyan lehet meghosszabbítani a tehergépkocsi gumiabroncsának élettartamát?

A gumiabroncsok nem örökéletűek, különösen igaz ez a tehergépkocsik esetében, ugyanis általában jóval nagyobb az igénybevételük, mint a személygépkocsiknak. Bizonyos veszélyektől nem tudjuk megvédeni a tehergépkocsi gumiabroncsokat, de azért van pár lehetőségünk arra, hogy meghosszabbítsuk az élettartamukat!

A tehergépkocsi gumiabroncsok megfelelő karbantartásával növelhetjük az utazás biztonságát és még pénzt is spórolhatunk! A járművezetők hajlamosak arra, hogy alábecsüljék a megfelelően felfújt teherautó gumiabroncs fontosságát, ez pedig hosszú távon komoly költségeket emészthet fel. Érdemes beszerezni egy nyomásmérőt, mellyel célszerű naponta ellenőrizni az abroncsok nyomását. Mindig le kell szerelni és ellenőrizni kell azokat a tehergépkocsi gumiabroncsokat, melyeknek nyomása az ajánlott szint kevesebb, mint 80%-a! Ha nincs idő a komolyabb ellenőrzésre, legalább szemrevételezéssel fontos ellenőrizni a gumikat minden indulás előtt. Az éppen nem használt abroncsok megfelelő tárolására sem árt külön figyelmet fordítani, hiszen nem szeretnénk, ha használat nélkül is romlana a tartósságuk.

A biztonság növelése mellett a megfelelő gumiabroncs-ellátás számos előnnyel jár a járművezető számára. A helyes gumiabroncs-nyomás növeli a tehergépkocsi gumiabroncsának élettartamát és üzemanyag-megtakarítást is eredményez, ezáltal csökkenti a szennyezőanyag-kibocsátást is. Amennyiben a tehergépkocsi gumiabroncsa javításra szorul, ne a szakértelmen akarjunk spórolni, a szervizelést minden esetben szakképzett embereknek kell elvégeznie a megfelelő eszközök és eljárások segítségével!

Megbízható helyről szeretne tehergépkocsijához minőségi gumiabroncsot vásárolni? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.akciosgumiabroncs.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-276-2694-es, vagy a 06-20-358-8056-os telefonszámon, illetve az info@akciosgumiabroncs.hu e-mail címen!