RSS Feed

Hogyan növeljük autó akkumulátorunk élettartamát?

Egyik autó akkumulátor működése sem tart örökké: átlagos élettartamuk kettőtől öt évig terjed, azonban, ha szeretnénk a lehető leghosszabb ideig használni autó akkumulátorunkat, pár módszer segíteni tud abba, hogy megnöveljük az élettartamát.

Nem meglepő módon a legfontosabb teendőnk az élethossz növeléséhez az autó akkumulátor rendszeres és megfelelő karbantartása. Az autó akkumulátort fenyegető legnagyobb veszély a korrózió, így érdemes néha autószerelővel ellenőriztetni, hogy minden rendben van-e az akkumulátorral. Akik jobban értenek az autókhoz, megpróbálhatnak maguktól is megszabadulni a korróziótól fogkefe, sütőporos, szódabikarbónás, ecetes forró víz illetve törölköző segítségével.

Az autó akkumulátor élettartamát jelentősen csökkentheti az autó különbözi elektronikus kiegészítőinek túlzott használata, különösen akkor, amikor nem is utazunk sehová, csak egy helyben áll az autó. Ilyen például a világítás, a rádió vagy a duda használata is. Az olyan apróságokra is érdemes figyelni, hogy a telefonos töltőt ne hagyjuk feleslegesen bedugva, ha már nem használjuk.

Próbáljuk minimálisra csökkenteni a rövid autóutak számát. Ezek is erőteljesen merítik az autó akkumulátort, pedig egy pár perces sétával is eljuthatunk oda, ahova menni szeretnénk. Ha van rá helyünk, érdemes szigetelést kialakítani az autó akkumulátor köré, amely védeni fogja a fagytól és a forróságtól, illetve megakadályozza a túlmelegedést is. A rázkódás sem tesz túl jót az autó akkumulátornak, úgyhogy, ha tehetjük, óvjuk autónkat a döcögős utaktól. Vészhelyzet esetére érdemes beszerezni egy autó akkumulátor töltőt, mert sosem tudhatjuk, mikor lesz rá szükség.

Ha új autó akkumulátorra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Nálunk rengeteg márka minőségi akkumulátora közül válogathat! Látogasson el honlapunkra a www.csorba-akku.hu webcímen! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1/379-3142-es vagy a +36-20/944-9295-ös telefonszámok valamelyikén, illetve az info@csorba-akku.hu e-mail címen!