RSS Feed

Hogyan tudja hasznosítani az energetikai tanúsítványt háza fejlesztéséhez?

Az energetikai tanúsítvány készítése már nem választás kérdése, ha eladnánk ingatlanunkat, vagy esetleg bérbe adnánk. 2012 óta jogszabály kötelezi a házukat értékesítő tulajdonosokat az energetikai tanúsítvány beszerzésére, ezzel a vevőket próbálják segíteni a tudatos döntés meghozásában. A környezettudatos, úgynevezett „zöld” otthon kialakítása nem csak azért fontos, mert energiatakarékosságának köszönhetően jóval olcsóbb a fenntartása, hanem a környezetünk megvédése és kímélése miatt is.

Milyen érvek szólnak amellett, hogy energiatakarékossá tegyük otthonunkat?

A gazdasági okai annak, hogy energiatakarékosabbá tegyük otthonunkat a fenntartási költségek csökkentése, a ház értékének növelése és egészségesebb otthoni környezet kialakítása. A környezetvédelmi okok többek között az ökoszisztéma védelme, a levegő- és a vízminőség növelése, a károsanyag-kibocsátás csökkentése és a természeti erőforrások megőrzése. Bár energetikai tanúsítvány készítése csak eladáskor és bérbeadáskor kötelező, érdemes megfontolnunk akkor is készíttetni egyet, ha nem akarunk túladni a házunkon. Ugyanis az energetikai tanúsítványból megtudhatjuk, mennyire és hogyan pazaroljuk az energiát, illetve azt is, miképpen tudnánk átalakítani otthonunkat az energiatakarékosságnak megfelelően.

Semmiképp ne tekintsük tehernek az energetikai tanúsítványról szóló jogszabályokat, ugyanis a saját környezetünk és életvitelünk védelmét szolgálja, és mi is sokat tudunk profitálni belőle. Fontos, hogy megbízható szakemberekhez forduljunk, amikor energetikai tanúsítvány készítésére van szükség, hiszen ez az egyszerű dokumentum rendkívül nagy jelentőséggel bír.

Energetikai tanúsítványra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.energiatanusitvanyolcson.hu webcímre! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-70-375-88-87-es telefonszámon, illetve a lakaszoldkartyainfo@gmail.com e-mail címen!