RSS Feed

Ismerjünk meg néhány kompresszorfajtát!

A régen gázsűrítőként is nevezett kompresszor feladata, hogy növelje a gáz nyomását, ezzel csökkentve térfogatát, hasonlóképpen a szivattyúkhoz, melyek ugyanezt folyadékokkal teszik meg. A kompresszorokból többfélét különböztetünk meg, melyeknek felépítése és működése is eltér. Ismerjünk meg párat a különböző fajták közül!

A csavarkompresszor (más néven rotációs kompresszor) minőségi sűrített levegő előállítására képes, köszönhetően a két egymással szembe forgó aszimmetrikus orsójának. Népszerű kompresszorfajta, mivel tartós és kidolgozott technológiával működik.

Az olajmentes spirálkompresszor két spirált használ a térfogat kiszorításhoz, ebből az egyik spirál álló, a másik orbitális mozgást végez. Az olajmentes spirálkompresszorok előnye, hogy mivel a két spirál nem érintkezik, nincs szükség olajkenésre, így olajmentes sűrített levegőt állítanak elő. Ráadásul zajszigetelő burkolat fedi őket. Az olajmentes spirálkompresszorokat gyakran használják az élelmiszeriparban, a vegyiparban, az elektronikai gyártóiparban és az egészségügyben is.

A dugattyús kompresszorok dugattyút használnak a levegő összesűrítéséhez, speciális kompresszor olaj segítségével. Működésüket a csavarkompresszorhoz hasonlóan villanymotor biztosítja. A dugattyús kompresszorokat azért kedvelik, mert olcsón megvásárolhatóak, és a fenntartásuk sem kerül sokba. Több fajtájuk van, például a lengődugattyús kompresszor, a membránkompresszor és a turbókompresszor.

Nem tudja, hogy melyik típusú kompresszor lenne megfelelő az Ön számára? Forduljon hozzánk bizalommal! A Kompresszor-Technika Kft.-nél célunk, hogy megtaláljuk Önnek a tökéletes kompresszort. További információért, és termékeink megtekintéséért látogasson el honlapunkra, a www.kompresszor-technika.hu oldalra! Ha kérdése van, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-52-411-911-es, 06-52-411-540-es, 06-52-541-038-as telefonszámok, illetve a tradef@t-online.hu és info@kompresszor-technika.hu e-mail címek valamelyikén!