RSS Feed

Itt a nyár, eljött a klímatöltés ideje

Beütött a kánikula, de hiába kapcsolja be autójában a légkondit, csak meleg levegőt fúj? Ez azt jelenti, hogy elérkezett a klímatöltés ideje. Az autózásklíma nélkül szinte elviselhetetlen a nyári melegben. Senki nem szeret kényelmetlenül, forróságban utazni, és leizzadva érkezni. A megfelelően működő klíma segítségével kényelmes körülmények között utazhatunk, és a vezetés nem teher, hanem kikapcsolódás lesz.

A klíma akkor működik rendesen, ha a három fő alkatrész – a kompresszor, a kondenzátor és a párologtató – hibátlanul üzemel. A klímánkat érdemes rendszeresen ellenőriztetni szakemberekkel, ugyanis megfelelő karbantartás nélkül idővel tönkremehet, és a teljes csere jóval drágább, mint a rendszeres karbantartás. Ha a szakemberek időben kiszúrják a problémát, azzal időt és pénzt spórolunk meg magunknak. A leggyakoribb karbantartási folyamat, amelyre a klímának szüksége lehet, az a klímatöltés.

Onnan ismerhetjük fel, hogy klímatöltésre van szükség, hogy meleg levegőt áraszt magából a berendezés. Ilyenkor túl kevés hűtőfolyadék van a rendszerben, és újra kell tölteni. Ha a hűtőfolyadék mennyisége egy bizonyos szint alá csökken, akkor az egész klímaberendezés leáll, ezzel védve a kompresszort az esetleges sérülésektől. A klímatöltéssel nem érdemes otthon kísérletezgetni, mert könnyen előfordulhat, hogy megkárosítjuk a berendezést, ezért mindenképpen forduljunk szakemberhez.

A mindennapos elfoglaltságok közepette nehezen találunk időt arra, hogy elvigyük autónkat klímatöltésre. Azoknak, akik autóval járnak munkába, elképzelhetetlen az, hogy megváljanak gépjárművüktől akár csak egy napra is. Szerencsére van megoldás! Az AR-GO Abroncs Bt. szervizében fél óra alatt elintézzük a klímatöltés, akár helyben meg is várhatja, hogy elkészüljön! További információért látogasson el honlapunkra, a www.ar-go.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-431-94-07-es és a +36-30-420-21-71-es telefonszámok valamelyikén, illetve az argoabroncs1@t-email.hu e-mail címen!