RSS Feed

Kerti grill

Kerti grill minden alkalomra!  Egy kis szórakozás, baráti összejövetel, egy szülinap, vagy esetleg egy kis hétvégi kikapcsolódás a családdal, barátokkal, jó program lehet a kerti grill! 

Kerti grillHa jön a jó idő, és már ki lehet menni a szabad ég alá egy kis kerti grill mindig jó döntés. A nyári estéken a legnépszerűbb program. A klasszikus tábortüzet lassan kiszorítják a legkorszerűbb grillsütők. A legolcsóbbtól a legdrágábbig, a grillsütők választéka határtalan. Kerülhet 4000 forintba, vagy 34000-be, a végeredmény mindig ugyanaz, a legfinomabb húsok, és ízek kavalkádja!  Különféle halak, húsok, zöldségek, és ezeket különféle pácokkal, fűszerekkel ízesíthetjük. A kerti grill egy csapatmunka,de ebben oroszlánrészünk van nekünk, férfiaknak. Lehet hogy a nők pácolnak, salátát készítenek, vagy a köretet, de Mi férfiak állunk a parázs mellett.

Barbecue csirkemellfilé

Hozzávalók:Kerti grill

    • 2 kg csirkemellfilé
    • 1kg burgonya
    • Barbecue fűszerkeverék
    • kb. 2 dl olaj

Elkészítés:

Mossuk meg, szárítsuk meg, szeleteljük fel, pácoljuk be a csirkemellfiléket. Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel, sóval, egy zárható műanyag dobozba rétegezem,és minden sort lelocsolok olajjal. A fedelet zárjuk le,és  pár órát pihentessük. Sütés előtt 1 órával a burgonyákat héjában főzzük meg, majd felszeletelem kb. 1cm-es karikákra, és fűszerezzük be ezt is (már nem olajozzuk).  A tűz ellobogását megvárva, a grillre ráteszem a burgonyát, és a húst, ráöntjük a fűszeres olajat is,és ízlés szerint elkészítjük.

Jó étvágyat!

Címkék: , , , , , ,