RSS Feed

Kerülje el a baleseteket, szerezze be a megfelelő munkaruházatot!

A megfelelő munkaruházat biztosítása minden olyan munkahelyen kötelező, ahol a körülmények megkövetelik a dolgozók védelmét. A munkaruha célja, hogy megvédje a dolgozót az esetleges negatív behatásoktól, a balesetektől, a sérülésektől. Vannak olyan munkahelyek, ahol a munkáltató nincs törvényileg kötelezve a védelmi munkaruházat biztosítására, ám ilyen esetekben is érdemes beszerezni a szükséges öltözéket, ugyanis a munkavállalók így nagyobb biztonságban érezhetik magukat, melynek köszönhetően a produktivitásuk is növekedik.

Attól függően, hogy milyen munkáról van szó, fontos kiválasztani, hogy melyik testrész védelmére van szükségünk a munkafolyamat során. Elég gyakori, hogy fejvédelemre van szükség, és a veszélyességi szinttől függően választhatunk a keményebb műanyag sisakok és a vászon biztonsági sapkák között. Ha a munka során a levegőbe kerülő anyagok veszélyesek lehetnek a dolgozó szervezetére, beszerezhetünk részecskeszűrő maszkot vagy álarcot. A munkavédelmi cipők beszerzése gyári munkák esetén szinte elengedhetetlen – munkától függően választhatunk a bakancsok, a gumicsizmák, a szandálok és a papucsok között. Ugyanígy a munkaruházat is elemi része a védelemnek, rengeteg különböző funkciót ellátó védőruhával találkozhatunk. Kinti munkához beszerezhetünk erre kialakított esőkabátokat vagy akár jólláthatósági ruházatot is. Az égési sérülések elkerüléséhez találták ki a hő- és tűzálló ruházatot, a kémia vegyületekkel való munkához pedig a vegyi védőruházatot. A hallás védelméhez választhatunk füldugót vagy fültokot is, a látás védelmére pedig szemüveget vagy fejpajzsot, a kesztyű pedig szinte mindig része a munkaruházatnak.

Ha a megfelelő munkaruházatot keresi, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.szvgtools.hu címen elérhető weboldalunkra, és tekintse meg munkaruházati termékeinket! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30/995-9997-es telefonszámon, illetve a simon_karoly@szvgtools.hu e-mail címen!