RSS Feed

Készüljön a nyárra megbízható klímaberendezéssel! – A fertőtlenítés, tisztítás fontossága

Hamarosan itt a nyári szezon, érdemes még a nagyobb kánikula előtt a klímaberendezést ellenőriztetni, tisztíttatni. Mindenképp szakemberre bízzuk, mert ehhez megfelelő hozzáértés, odafigyelés szükséges!

A klíma karbantartása nagyon fontos, mert nem csak meghibásodást okozhat, a használat során benne megtelepedő piszok elősegíti a gombák és egyéb baktériumok szaporodását. Komoly betegségeket szerezhetünk azáltal, ha ezeket a káros anyagokat időben nem takaríttatjuk ki készülékünkből. Kialakulásuk annak „köszönhető”, hogy a párolgás miatt nedvesség alakul ki a berendezés működése közben. A kórokozók komoly légúti fertőzéseket okozhatnak, nem érdemes kockáztatni, megbetegíteni környezetünket!

Továbbá azért is fontos a klímaberendezés tisztítása, mert a porszemcsék nem csak betegségeket okoznak, hanem a készülék meghibásodását is. A kosz megtelepszik a klímában, a beltéri egységben található párologtató aktív felülete csökken. A klíma lamellái sűrűn vannak egymás mellé helyezve a tökéletes hőcsere végett, működés közben rengeteg por és kosz ráragad ezekre a lemezekre, így gyengül klímánk hűtési teljesítménye, viszont a villanyszámlánk megnövekedik, mivel több energiára lesz szüksége klímaberendezésünknek a működéshez. Akár a készülék leégéséhez is vezethet a nem odafigyelés! A kültéri egységről se feledkezzünk meg, leginkább ez azért fontos, mert a fák szálló virágai, apróbb levelei bekerülhetnek a készülékbe, ezzel teljesen eltömítve azt, ez pedig a klíma teljes leállását okozza. A tisztítást mindenképp szakemberekre bízzuk, hiszen ők tudják a módját annak, hogyan lehet készülékünk újra tiszta, baktériummentes!

Ha még a nagyobb melegek előtt szeretné klímáját ellenőriztetni, ne késlekedjen, válassza cégünk, a Textra Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. klíma karbantartás szolgáltatását! Szakembereink kellő figyelemmel, tudással felkészítik készülékét a nyárra! További információkért keresse fel honlapunkat a www.textra.hu webcímen, kérdés esetén hívjon minket bátran a 06-1-260-2535-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a textra@textra.hu címre!