RSS Feed

Könnyű és érlelt rumok: mit hogyan igyunk?

A koktélok szerelmeseinek valószínűleg nem kell bemutatni a rum alapú italokat. Az ismertebb alkoholos italok közé soroljuk a rumot, ám annak több fajtája is ismert, és a felhasználása is változatos. A koktélokat a bárpultban, és egyéb területeken is fel szokás használni. Nem gondolnánk, de a rum a rabszolga-kereskedelemben például fizetőeszközként is működött. Ma leggyakrabban koktél alapanyagként hasznosítjuk.

A rumok között kutatva találhatunk érlelt (vagy “idős”) rumokat, amiket a valódi ínyenc alkoholfogyasztók értékelnek igazán. Persze bárki megvásárolhatja őket, ám ezeket nem szokás a bárpultokban koktél sziruppal, vagy jéggel összekeverni. Ezeket a nemes, hosszabb ideig érlelt rum fajtákat tisztán szokás elfogyasztani, így alkalmunk adódik az ízek élvezetére – amikből van ám bennük bőven. Fogyasszuk mértékkel üvegpohárban, vagy ihatjuk jégkockával!

A rumot melaszból, vagy a cukornád levéből erjesztik, majd párolják le. Az így kapott tiszta párlatot tölgyfahordókban érlelik tovább. A mindenki által ismert aranyos színét a karamell adja. Valójában minden rum érlelt, de amit igazából érlelt rumnak nevezünk, azokat bizony sokkal hosszabb ideig hagyják a fahordókban. Itt nem hónapokról, hanem évekről, évtizedekről beszélhetünk. Ezek az alkoholos italok nem valók koktélnak, arra valóak a könnyű rumok.

Egy koktél shaker, jég, valamilyen koktél szirup ízlés szerint, plusz egy-két titkos összetevő, és már készen is van a rum alapú koktél! Bárki megcsinálhatja otthon kedvenc italát, ha rendelkezik a megfelelő felszereléssel. Persze ellátogathatunk a legközelebbi bárba, vagy beülhetünk előkelőbb helyekre, de lényegében a koktélt otthon magunk is elkészíthetjük. Adjunk a könnyű rumhoz ízlés szerint bármit, keverjük, vagy rázzuk fel! Így készül a pina colada, vagy a bacardi koktél, a grenada, vagy akár a cuba libre is! Egy csipet fantázia, és kész is!

Ugye Ön is megkívánt egy kellemes estét a rum adta fantasztikus élvezetek társaságában? Mi segítünk, hogy megtalálja azt, amire vágyik! Legyen az könnyű, vagy érlelt rum, nálunk csak minőségi italokat talál! Válasszon koktél alapanyagot, vagy dőljön hátra egy ínycsiklandó pohár érlelt rum kíséretében! Nézzen körül webshopunkban a www.mindenamibar.com oldalunkon, válassza ki az italát, és már élvezheti is! Hívjon minket bizalommal a 06 70 617 0280-as telefonszámunkon, vagy írjon nekünk e-mailt kérdésével az office@mindenamibar.com címünkre!