RSS Feed

Kutyakozmetikus szakma nemcsak nőknek!

Először is legyünk őszinték: nemcsak nők tartanak kutyát. Nemcsak a nők szeretik a kutyákat, és nemcsak ők foglalkoznak velük. Tévhit, hogy kizárólag a nőket érdekli a háziállatok szépsége, jóléte. Kedvenceinkről mind gondoskodunk – legyünk férfiak, vagy nők.

Talán a “kozmetika” kifejezés teszi, hogy a “kutyakozmetika“, vagy “kutyakozmetikus” szó hallatán általában női kozmetikusra gondolunk. Ez a feltételezés azonban téves. Rengeteg férfi szakmabeli végzi el nap mint nap eredményesen ezt a szép feladatot. Ahogyan mi is, háziállataink is megérdemlik a kényeztetést.

Kutyakozmetikai képzést bárki végezhet, akiben megvannak a képességek ehhez a nagyszerű szakmához. Állatokkal foglalkozni sosem könnyű, ám annál hálásabb feladat. A női dolgozók kreatívak, finomak, és megértőek, azonban a férfiaknál ez határozottsággal és precízséggel egészül ki. Egy ilyen szakmában többféle kutyafajtával találkozik az ember. Kicsivel, naggyal, erőssel és olykor bizony nehéz természetű állattal is. Az esetleges nehezebb kezelhetőséget a férfi kollégák jobban tolerálják.

Ám ne higgyük azt, hogy a nők gyengédsége nincsen meg a férfiakban. Az odaadás és a kutyák iránti szeretet mindkét nemben közös.

Ahhoz, hogy valakiből kutyakozmetikus váljon, kutyakozmetikus képzést kell végeznie. Itt a tanulók elsajátítják az alapvető elméleti anyagokat, aztán igyekeznek minél gyakorlottabb kezekkel dolgozni a házi kedvenceken. A szakmai gyakorlat az egyik legfontosabb tudás ezen a téren. A tanuló a sikeres elhelyezkedés után eszközök segítségével fog dolgozni az állatokon – saját kezűleg.

Aki több tudásra és nagyobb szakértelemre vágyik, kutyakozmetikus mester képzésen is részt vehet. Ehhez természetesen szükséges előleges tudás és gyakorlat. Ha viszont rálépünk az útra, melyen ezekkel a tüneményes állatokkal foglalkozunk, érdemes maximális tudást szerezni a szakmáról. Ezt megteheti nálunk, a Tapi Kutyakozmetikai Szalonban! Rólunk és tanfolyamainkról bővebben a www.tapi-kutyakozmetika.hu weboldalunkon olvashat! Irodánkba telefonon a 06 30 779 8157, kutyakozmetikai bejelentkezés esetén a 06 30 4 59 69 79, tanfolyamokról a 06 30 779 8156-os telefonszámokon informálódhat!