RSS Feed

Lakásfelújítás okosan! – A leggyakoribb hibák, amik előfordulhatnakfalainkkal kapcsolatban

Egy lakásfelújításról első hallásra azt gondoljuk, hogy egyszerű folyamat, mivel, ha pontosan tudjuk, hogy mit szeretnénk és mi a végcél, akkor könnyű dolgunk lesz. A valóság az, hogy lakásfelújítás során rengeteg buktatóval, problémával szembesülhetünk, ha félvállról kezdünk bele a munkába, és nem nézünk utána bizonyos felújítási fázisoknak, és nem minőségi alapanyagból dolgozunk.

Az első és legfontosabb lépés, a költségvetés megállapítása, mivel nem kis anyagi ráfordítással kell számolnunk. Mindig megbízható szakembereket válasszunk a felújítási munkákra, hiszen ők ismernek minden alapanyagot, praktikát és még spórolási tanácsokat is adhatnak nekünk! Amikor elkezdődik a tényleges munka, szem előtt kell tartani, hogy lakásunk alapjait megfelelő technikával, alapanyagokkal kell felújítani, vagy újraépíteni. Az egyik, ilyen kényes terület a falak. Ha korábban falainkat tapétával fedtük le, akkor glettelés előtt számolnunk kell a falak lekaparásával is! Ha ezt könnyelműen nem szakértőre bízzuk, hanem megpróbáljuk saját magunk ezt a munkafázist megoldani, de ha nem teljesen tiszta a felület, és nem kapartuk le teljesen, akkor a glettelés és egy esetleges festés után az ott maradt tapétadarab meg fog látszani a falon, és az alapozás így tartós sem lesz! Ha inkább más tapétát választanánk, vagy falmatricával szeretnénk díszíteni a falakat, akkor ebben az esetben százszázalékos tiszta felületet kell biztosítsunk a falakon! A glettelés a falak korábbi hibáit segít elfedni, és ha a felület nem elég egyenes, akkor ennek a módszernek a segítségével a falat ki lehet egyengetni, egy öntapadós dekor tapéta esetében ez elengedhetetlen, mivel a göröngyös felületen nem túl esztétikus látványt nyújt, ráadásul tartóssága sem lesz hosszú életű! Napjainkban újra divatba jött a különböző dizájn tapéták felhasználása és látványuk csak egy tiszta, hibamentes falon mutatnak jól.

Ha lakásfelújítás előtt áll, és szeretné falai állapotát is javítani, mert korábbi tapétájának látványa nem tudott igazán kiteljesedni a hibás felületen, akkor az új, egyedi tapétákért keresse honlapunkat, amelyet a www.lacasadecor.hu címen érhet el! Kérdés esetén hívjon minket a 06-70-551-2974-es telefonszámon vagy írjon e-mailt a decorlacasa@gmail.com címre!