RSS Feed

Megérkeztek az első mínuszok! – Gondoskodjon a vízvezetékek fagymentesítéséről!

A téli időszakra nemcsak az embereknek kell fizikailag és lelkileg felkészülniük, hanem a közvetlen környezetnek is, ezért még a tartós mínuszok beállta előtt jó pár ház körüli teendő várja az ingatlantulajdonosokat. E téren elengedhetetlen, hogy megtörténjen a vízvezetékek fagymentesítése, hiszen, ha a tulajdonos nem gondoskodik a csövek védelméről, az végzetes lehet a vízvezetékek szempontjából!

Amikor télen a víz megfagy, természetes kémiai reakció, hogy térfogata megnövekszik, emiatt pedig szétfeszíti a csöveket, ami az elöregedett vízvezetékeknek biztosan nem tesz jót, így olvadáskor esély van arra, hogy a réseken a víz utat tör magának, vagyis bekövetkezik a csőtörés! Szerencsére nem minden csövet fenyeget ez a veszély, ugyanis a csőtörés attól függ, hogy a vízvezetékek az épületen belül hol helyezkednek el. Értelemszerűen a ház fűtetlen helyiségeiben, például a külső falakban, valamint a kertben futó csövek jobban ki vannak téve a fagy hatásának, míg a ház alatt futó csöveket ez a veszély nem fenyegeti.

Természetesen nemcsak lakóingatlanok esetében fordulhat elő csőtörés, ugyanis a nyaralók e téren még fokozottabb veszélynek vannak kitéve, hiszen legalább 2-3 hónapig fűtetlenül állnak ezek az épületek. Ezért elővigyázatosságból szükséges gondoskodni a vízvezetékek fagymentesítéséről, vagyis nem szabad vizet hagyni a csövekben, ilyenkor teljesen le kell ereszteni a vízvezetékeket, majd a főcsap elzárásáról kell gondoskodni, így nem érheti kellemetlen meglepetés tavaszi visszatérésekor.

Ha a vízvezetékek fagymentesítéséhez szakembert hívna, vagy már megtörtént a baj, és csőtörés elhárításhoz van szüksége segítségre, keressen bizalommal! Több éves tapasztalattal rendelkezem a vízvezetékekkel kapcsolatban, a minőségi szolgáltatást garantálom! További információkat honlapomon találhat, a www.csőtörés.hu címen, kérdés esetén pedig hívjon bátran a 06-30-914-3588-as számon vagy hagyjon üzenetet weboldalamon keresztül!