RSS Feed

Mennyi idő alatt térül meg a hőszivattyú ára?

Az energiaárak emelkedése miatt egyre inkább előtérbe kerül az energiatakarékosság, ezért napjainkban már több ingatlantulajdonos él azzal a lehetőséggel, hogy otthonukat teljesen átalakíttatják annak érdekében, hogy kiadásaikat jelentős mértékben csökkenthessék. Az egyik legnépszerűbb energiatakarékosságot garantáló berendezés a hőszivattyú.

A hőszivattyúkkal és az ehhez hasonló készülékekkel kapcsolatban a legtöbbször felmerülő kérdés, hogy mennyi idő alatt térül meg a betelepítésre fordított összeg, ugyanis egy energiatakarékos háztartás megvalósításához mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, és a cél, hogy a hőszivattyú minél rövidebb időn belül visszahozza az árát.

Köztudott, hogy a hőszivattyús rendszerek gazdaságosságát több szempont befolyásolja, például a tervezési és üzemeltetési körülmények, továbbá az ingatlanban élők szokásai és a mindenkori primer energiahordozók áraránya, végül, a legfontosabb, a hőszivattyúk típusa is! A számítást az is bonyolítja, hogy a hőszivattyús rendszert fűtéshez vagy áramellátáshoz szeretnénk alkalmazni, ugyanis mindkét esetben más adatokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy tisztában legyünk a megtérülési idővel.

A leggyakoribb esetben, ha a fűtésrendszert szeretnénk hőszivattyúval kivitelezni, a megtérülési időt a beruházási többletköltség és a hőszivattyús energiaköltség-megtakarítás hányadosával kapjuk meg. Tehát először a beruházási többletköltséget kell kiszámítani a hagyományos gázrendszerhez képest, így a mai árak mellett egy hőszivattyús rendszer kis teljesítmény esetén, támogatás igénybevétele nélkül 9 év alatt térül meg. Ha nő a teljesítmény, akkor a csökkenő fajlagos költség miatt ez akár 6-7 évre is csökkenhet, ezen felül, ha kapunk pályázati támogatást, 4-5 év megtérülési idővel is számolhatunk.

Ha szeretne beruházni hőszivattyús rendszerre, készülékét szerezze be cégünk, az ESTÉ Credit Side Kft. kínálatából! További információkért keresse fel honlapunkat a www.rifeng-hoszivattyu.hu webcímen, felmerülő kérdései esetén pedig hívjon minket bátran telefonon, a 36-70-422-9667-es számon, vagy írjon e-mailt a speter.rifeng@gmail.com címre!