RSS Feed

Mi a teendő, ha a könyvelőt baleset éri, vagy tartós betegségben szenved?

Egy vállalkozás tökéletes működését csakis tapasztalt, kellő szakértelemmel rendelkező könyvelővel lehet megalapozni, azonban sajnos az élet produkálhat olyan helyzeteket, amikor a könyvelő önhibáján kívül balesetet szenved, vagy tartósan beteg lesz, e tényezők miatt pedig nem tudja kivenni a részét a munkában, így a cég veszélybe kerülhet. Szerencsére a hatóságok minden váratlan szituációra fel vannak készülve, ezért, ha bármilyen baj ütné fel a fejét, nem kell azonnal kétségbe esnie!

Természetesen az odafigyelés nemcsak az ügyfélen múlik, hanem a könyvelőn is, így például, ha a szakember rendelkezik biztosítással, nem Önnek kell kifizetnie a pénzbírságot, ugyanis, ha a baleset miatt kifutnának bármilyen hivatalos határidőből, az amiatt felmerülő pénzbeli büntetést a könyvelő átvállalja magára, és a biztosítása fedezi is az e téren felmerülő költségeket!

A könyvelőt ért tartós betegséget vagy balesetet jelezhetik is az adóhatóságok felé, akik ebben az esetben türelmi időt is biztosítanak, vagy bizonyos, cégbeli ügyek intézését átveszik az ottani kollégák, mindez a helyzet súlyosságától is függhet.

Abban az esetben, ha a könyvelő tartósan beteg és még jó ideig nem fog tudni munkába állni, az ideális, ha új könyvelő irodát keres, mely átveszi a régi könyvelőtől a vállalkozás ügyeit, ugyanis a hatóságok csak rövid idejű, ideiglenes megoldásokat tudnak biztosítani, ez pedig egy súlyos betegség esetében nem lehet célravezető megoldás.

Ha Ön is ilyen helyzetbe keveredett és sürgősen új könyvelő iroda után kutat, vagy egyszerűen csak új szakemberre bízná pénzügyeit, keressen fel bizalommal, és a legjobb tudásom szerint azonnal segítő kezet nyújtok! Várom minden kedves leendő ügyfelemet óbudai könyvelő irodámban! Szolgáltatásaimat érintő további információkért keresse fel honlapomat a www.konyvelesobudan.hu webcímen! Felmerülő kérdéseivel keressen bátran a 06-70-636-1002-es telefonszámon vagy a vagner.emilia@konyvelesobudan.hu e-mail címen!