RSS Feed

Mi is a házassági szerződés?

Manapság sajnálatos módon a legtöbb házasság nem tart halálig. Az emberek jönnek-mennek életünk során, nem számít, hogy már egyszer hűséget esküdtünk életünk szerelmének. A szerelem elhatározást szül, az elhatározás esküvőt, a házassági szerződés pedig sokszor kimarad a felsorolásból.

A házassági szerződés egy olyan szerződési forma, mely védi a felek különvagyonát. A különvagyon jelenti azt, ami a feleknek már a házasságkötés előtt megvolt, mint például lakás, autó, örökség. Az általános jogi eszmék szerint a házasságkötés után 5 évvel a mindennapi használati tárgyak közös tulajdonnak számítanak. Egyébként a házasság megkötése után a kereset, vagy bármilyen vagyon, amit a házastársak keresnek, szereznek, közösnek számít. Hogyha előretekintőek, esetleg bizonytalanak vagyunk a jövendőbelinket illetően, érdemes a házassági szerződés megkötésén gondolkodni.

Ilyenkor kiköthetjük, mit szeretnénk különvagyonként meghagyni – a szerződésben kikötött tárgyakat a válás után megtarthatjuk, kizárólagos birtoklásunk lesz felette, nem lesz vita tárgya, kié legyen. A házassági szerződés általában akkor hasznos, hogyha az egyik fél többletvagyonnal érkezik a házasságba, sokkal többet keres, nagyobb az öröksége. Hogyha nem szeretnénk a lehetséges válás után, örökösödési kérdés esetén, talán vagyonmegosztási lehetőség esetén vitába keveredni, érdemes megkötni előre a házassági szerződést, és nyugodt szívvel mondhatjuk ki azt: ez a tárgy az enyém!

Házassági szerződés megkötésében bármikor segítségére vagyunk jogi szakembereink támogatásával! Látogasson el cégünk weboldalára, a www.jogestamogatas.hu oldalra, és tudjon meg többet szolgáltatásaink részleteiről! Felmerülő kérdéseivel bátran keressen fel minket weboldalunk kapcsolati űrlapja segítségével, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

A mi feladatunk, hogy jogi szakértelmet biztosítsunk házassága mellé! Tiszteljen meg minket bizalmával, és keressen bennünket a biztos jövő érdekében! Ne feledje, a házassági szerződés nem egyenlő a bizalmatlansággal!