RSS Feed

Mi különbözteti meg a hobbi fotóst a profitól?

A fotózás, a fényképezés olyan tevékenység, amit mindenki művel, de vannak, akik csupán különleges alkalmakat, nyaralásokat örökítenek meg emlékbe. Vannak, akik szenvedélyesen űzik a fotózást, de nincsen hozzá előképzettségük, inkább kedvtelésből vesznek fényképezőgépet a nyakukba. És ott vannak a profik, akik tudják, hogy mit, miért, hova és hogyan, ők a szenvedélyüket egyúttal a munkájukként is tudják kamatoztatni!

Mi különbözteti meg a hobbi fotóst a profitól? Egy fotós tanfolyam egészen biztosan közöttük áll! Persze sok hobbi fotós hatalmas tudással rendelkezik, beleássa magát a témába, ellesi, összeszedegeti a trükköket, amiket maga is hasznosít, ezáltal pedig fejlődik. A fejlődéshez viszont valahonnan el kell indulni, ahonnan tovább haladhatunk előre, ez alatt pedig fel kell ismerni, melyek azok a hibák, amik nem visznek előre.

A profi fényképezőgép még nem tesz profivá senkit. Persze a drága gépnek megvannak a pozitív tulajdonságai és lehetőségei, de olcsóbb géppel is lehet profi képeket készíteni, hiszen a fotós használja a gépet, és nem fordítva!

A fotókat gyakran utómunka során alakítják, ennek során a képszerkesztők eszközeiből sokféle effektet is felhasználhatnak a fotósok. Amit nem ajánlott előnyben részesíteni, az a szelektív színtelenítés. Egyetlen fotós tanfolyam sem ajánlja azt az effektet, amikor egyetlen tárgy marad a képen színes, a kép többi része pedig fekete-fehér lesz. Egyszerűen olcsó megoldás.

A Photoshop használatával lehet alakítani a képeken utólag, de soha ne kerüljön a képszerkesztő az első helyre! Amikor valaki Photoshop-pal akar megoldani, kijavítani mindent, az a profizmus hiányára utal! Már a fényképezésnél képesnek kell lenni kihozni a legjobbat a lehetőségekből, a tudásból és gyakorlatból!

A www.digitalisfototanfolyam.hu weboldalon megismerkedhet induló fotós tanfolyamainkkal, kiválaszthatja, melyik az a fotós tanfolyam, amelyik érdekli, és akár azonnal jelentkezhet is rá! Szeretne tisztán látni, válaszokra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-390-1560-as telefonszámon, vagy pedig írjon a csaba@csabamail.hu e-mail címre!