RSS Feed

Miért érdemes a téli gumit választania a négy évszakos gumi helyett?

Amikor beköszönt a téli időszak, mindig felmerül a kérdés, hogy mi legyen az autógumival. A nyári gumisoknak nincs nagyon sok választási lehetőségük, ha biztonságosan és kényelmesen szeretnének vezetni, téli gumira kell váltaniuk. Sokan viszont szeretnék elkerülni ezt a procedúrát négy évszakos gumi vásárlásával. Azonban akármilyen jól is hangzik, az elméletben minden évszakhoz alkalmazkodó gumi nem tud felérni a téli gumi előnyeivel.

Először is vegyük a fékezési távolságot. A jeges és havas utakon a téli gumi szinte feleannyival rövidebb idő alatt fékez, mint a négy évszakos gumi, és balesetveszélynél az a pár centi is rengeteget jelenthet. A téli gumi úgy lett kialakítva, hogy a jeges úton puha maradjon, ezzel úgymond rátapadva az úttestre. Mivel a négy évszakos guminak minden időjárási körülmény között működnie kell, nem tud olyan megbízható lenni a jeges úton, mint a téli gumi.

Míg a nyári gumi és a négy évszakos gumi egyaránt megkeményedik a hűvös idő beköszöntével, a téli gumit erre a terepre tervezték. Nem csak a havas úton való vezetésre alkalmazható a téli gumi, a hideg, jeges úton is tökéletes biztonságban lehet vele közlekedni.

Hiába érezhetjük felesleges tehernek a gumicserét, amint kipróbáljuk a téli gumival való vezetést, azonnal rájövünk, mennyit javít a helyzeten. Könnyebb kordában tartani az autót, nagyobb a biztonságérzetünk, és ezáltal kényelmesebbé, felszabadítóbbá válik a jeges úton való vezetés. Nem tudjuk elkerülni a vezetést egész télen, de téli gumival biztonságosabbá tehetjük!

Ha még nem cserélte le autójában az autógumit, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.ar-go.hu webcímre, és tekintse meg téli gumi választékunkat! Felmerülő kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-431-94-07-es vagy a +36-30-300-97-44-es telefonszámok valamelyikén, illetve az argoabroncs@t-email.hu e-mail címen, segítőkész munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!