RSS Feed

Miért fontos a megfelelő aljzatszigetelés?

Beköszöntött az évszak csapadékos része, mikor felváltva esik az eső, a havas eső, vagy magasabb tájakon a hó. Ekkor derül fény legtöbbször a házak szerkezeti hibáira, illetve a nem megfelelő falszigetelésekre.

Az aljzatszigetelés hiánya gyakori hiba, főként a költséghatékonyabb építkezések során, hiszen sokan úgy vélik, ha az alapot és a tetőt megfelelően szigeteltetik, nagy probléma nem lehet. Azonban a csapadékos és változékony időjárásnak köszönhetően nem ritka, hogy az aljzatszigetelés hiányában beázik a ház! Ennek több súlyos következménye is lehet.

  • Beázik a pince vagy alsó szint – sok ház esetében alakítanak ki pincét, esetleg alsó lakó szintet. Ha az aljzat nincs megfelelően szigetelve, a falak mentén könnyedén bejuthat a víz, komoly károkat téve az alsó szintek falazatában.
  • Zárlat – a legtöbb elektromos vezeték a falakon belül az aljzat mentén fut, és itt találhatóak a konnektorok is, melyek, ha az aljzatszigetelés hiányos vagy rossz, könnyen beázhatnak és zárlatossá válhatnak!
  • Károsodik az alap vagy a fal – a beázás következtében, ha a hibát nem küszöböljük ki időben, a téli fagyok miatt könnyedén repedések és szerkezeti hibák alakulhatnak ki a külső falazatban vagy az aljzat mentén, melyek a későbbiek során nehezen javíthatóak, olykor csak komoly bontások árán kivitelezhetőek.

Tehát, ha észleljük a hibát, hogy az aljzatszigetelés rossz vagy hiányos, érdemes mihamarabb szakértő segítséghez fordulni! Az aljzatszigetelés leghatásosabb módja, főként téglaépítésű házak esetében a lemezes szigetelés, de történhet injektálással is.

Fontos azonban, hogy az aljzatszigetelést, főként, ha utólagos, mindenképpen megbízható kivitelezőkre bízzuk! Ha Ön is profi szakembereket keres, látogasson el honlapunkra, a www.bonasi.hu-ra, ahol részletesebben is tájékozódhat módszereinkről és szolgáltatásainkról! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a 06-70-520-66-63-as számon, akár e-mailben az info@bonasi.hu címen. Kérjen visszahívást, és bízza ránk az aljzat szigetelést!