RSS Feed

Miért fontos autója tavaszi felkészítése?

Tavasszal minden megújul, ébredezik és feltöltődik energiával. Azonban nemcsak az élő szervezet igényli a felfrissülést a hosszú és kimerítő tél után, de az autók is karbantartásra szorulnak. A tavaszi felkészítés keretében a megváltozott környezeti hatásoknak megfelelően tehetjük biztonságosabbá autónkat. A kérdés már csak az, mire is kell ügyelni ilyenkor?

Amint a hőmérő higanyszála tartósan 7 fok felett marad, már neki lehet kezdeni az abroncs cseréjének. Az egyik legalapvetőbb tavasszal beiktatott változás a téli gumik lecserélése. Azonban nem ajánlott március első napjaiban rögtön a szerszámok után nyúlni. A nyári gumi felrakásának időpontja több dologtól is függ. Ha az autót főleg az esti, éjszakai órákban használjuk, vagy magasabban fekvő területre készülünk, akkor még érdemes várni a gumicserével. De ha csak nappal vezetünk, fölöslegesen koptatjuk a téli gumikat.

Felszerelés előtt természetesen ellenőrizzük le a nyári gumik állapotát, és ha mindent rendben találtunk, csak akkor helyezzük fel. Ha nem vagyunk biztosak benne, mit is kellene látnunk, kérjük szakember segítségét egy megbízható szervizben. Ha az abroncs profilmélysége 2 mm-nél kisebb, az azt jelenti, hogy a gumi az ideálisnál jobban el van kopva, az öt évesnél öregebb abroncsok pedig már kevésbé tapadnak az utakon.

A tavaszi felkészítés még számos egyéb mozzanatból áll, így az alapos tisztítás, futómű beállítás, vagy klímakarbantartás is ide tartozik. A szélvédőket megviseli a fokozott téli igénybevétel, így nem árt megnézetni őket és lecserélni belőlük a fagyálló folyadékot. Ha télen gond volt a hidegindítással, az akkumulátort mindenképpen nézessük meg.

Vigye el autóját megbízható szervizbe és bízza profikra a jármű tavaszi felkészítését. Nem ismer ilyet? Mi segítünk! A www.ar-go.hu weboldalon minden szolgáltatást megtalál, ami a biztonságos autózás megteremtését szolgája. Amennyiben kérdése lenne, keressen minket a +36 (1) 431-94-07-es telefonszámon és az argoabroncs1@t-email.hu címen, és foglaljon időpontot minél hamarabb!