RSS Feed

Miért jobb a hússütő tárcsán grillezni?

A tárcsát eredetileg a mezőgazdaságban használták, ezzel aprózták fel a gazdák szántás után a nagyobb göröngyöket, de régóta megbecsült eszköz a magyar gasztronómiában is. A tárcsalap, ha a közepén a lyukat behegesztik, és lábakat szerelnek rá, kiváló eszköz lehet a sütögetéshez!

Mivel közeleg a tél, sokan mondanak le a kerti sütögetésről, és húzódnak vissza a ház melegébe, pedig a kültéri főzéshez még bőven megfelelő az idő, akár egy enyhébb téli napon is elővehetjük a hússütő tárcsát. A kerti grill egy közismert eszköz, a tárcsa azonban sokáig háttérbe szorult, pedig könnyű vele bánni, és az elkészült ételek is finomabbak lesznek, mint a grillsütő rácson készült fogások. A hús szaftosabb, nem szárad ki, a zöldségek pedig ropogósabbak és ízesebbek lesznek tárcsán sütve. Lássuk tehát, hogy is kell használni a hússütő tárcsát!

Mint bármilyen főzéssel kapcsolatos tevékenységnél, a tárcsán sütésnél is előre kell gondolkodnunk, tehát a sütni való húsokat ajánlatos jó előre bepácolni! Először hevítsük fel a hússütő tárcsát, majd töröljük át a sütőfelületet egy száraz ronggyal. Ezután a tárcsa szélére tegyünk körbe kakastaréjszerűen felvágott szalonnaszeleteket, és folyamatos forgatással olvasszuk ki belőlük a zsírt. Közben vigyázzunk, nehogy az összegyűlő zsiradék megégjen, ezért legyen kéznél egy kevés hasábokra vágott, héjas burgonya, és ha a zsír füstölni kezd, dobjunk bele pár szemet, az lehűti. Az előkészített húsokat és zöldségeket ezután mártsuk bele a zsiradékba, majd időnként újra mártogatva, locsolgatva süssük minden oldalukon készre a hússütő tárcsa szélére húzva! Fontos, hogy ne a zsírban süssük a húst, mert ha így teszünk, a külseje gyorsan megpirul, míg a belseje nyers maradhat!

Ha Ön is szeretné kipróbálni a tárcsán sütést, látogassa meg a GAROGA Kerti-Party Kft. weboldalát, a www.kerti-party.hu címen, és válogasson a hússütő tárcsák közül! Ha kérdése, észrevétele lenne, hívja a 06-29-788-555-ös telefonszámot, vagy írjon a rendeles@kerti-party.hu e-mail címre!