RSS Feed

Miért rossz az akkumulátor? Ezekre figyeljünk oda, ha meg szeretnénk óvni autónk akkumulátorát!

A gépjárművek roppant érzékeny szerkezetek, megszámlálhatatlan meghibásodási opcióval felszerelkezve. A leggyakoribb hibafaktorok közé tartozó alkatrész az akkumulátor. Ennek legfőbb oka, hogy gyakran nem megfelelően tartják karban. Ha egy fagyos reggelen arra ébredünk, hogy lassú szörcsögés után lefullad az autó, jó eséllyel az akkumulátor hibásodott meg!

Az akkumulátor meghibásodásnak a következő leggyakoribb indokai lehetnek:

  • Szennyeződés – ha fehér bokrosodást tapasztalunk az akkusarun, előfordulhat, hogy egy kis forró vizes tisztítással orvosolható a probléma. Az oxidáció csak finom csiszolással tüntethető el.
  • Rossz csatlakozás – ha nem tapasztalunk szennyeződést az akkumulátoron, vagy már megtisztítottuk azt, és még ezek után sem indul, előfordulhat, hogy a testkábel rossz csatlakozása okozza a hibát.
  • Lecsapódó nedvesség – főként télen, a hirtelen hőingadozás következtében előfordulhat, hogy lecsapódik a pára, és rövidre zárja a két sarut.
  • Töltés hiba – gyakran megesik az is, hogy az akkumulátor töltöttsége nem megfelelő. Ha túltöltjük vagy alacsonyan hagyjuk, számtalan hibafaktornak engedünk utat. Többek között a téli hidegben a rosszul töltött akku könnyedén megfagyhat!
  • Elhasználódás –sajnos az igénybevétel és az évek múlása egyetlen alkatrészt sem kímélnek, így az akkumulátoroknak is megvan a maguk szavatossági ideje, mely, ha nem megfelelően ápoljuk, könnyedén a felére is csökkenhet.

Természetesen ezeken felül még számtalan meghibásodás állhat a háttérben, melyek többsége sajnos már nem orvosolható, így érdemes új akkumulátort beszerezni. Ha Ön is megbízható forrásból szeretné megvásárolni új akkumulátorát, kedvező feltételek mellett, látogasson el honlapunkra, a www.bondauto.hu-ra, ahol részletesebben tájékozódhat termékeinkről és szolgáltatásainkról. Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a 06-30-479-73-14-es számon, akár e-mailben a bondauto@gmail.com címen!