RSS Feed

Miért vegyük igénybe pszichológus segítségét?

Napjainkban mindannyian küszködünk különböző lelki problémákkal, és ezeket igyekszünk elfojtani magunkban. Ha nem az elnyomás módszerét alkalmazzuk, és megoldásra van szükségünk, nem biztos, hogy egyedül megtaláljuk a helyes utat, ebben nyújt segítséget egy pszichológus.

Sajnos nagyon sokan tévesen ítélik meg a pszichológus szerepét, mert a többség azt gondolja, hogy csakis olyan emberekkel foglalkozik, akik nagyon összetett mentális betegségekkel küzdenek. Az igazság az, hogy bárki kerülhet az életben olyan helyzetbe, amikor döntésképtelen, vagy olyan traumatikus hatás éri, amit képtelen egyedül feldolgozni. Ha ezeket a nehézségeket időben nem vesszük észre és nem látjuk be, hogy szakember segítségére van szükségünk, akkor a lelki válság súlyosbodhat. Azt mondják a szakértők, hogy fél gyógyulás, ha felismerjük, hogy pszichológus segítségére van szükségünk. Ez nem szégyellnivaló, hanem dicséretes lépés a kiegyensúlyozott életünkért!

Problémáinkról nagyon nehéz beszélni olyan emberekkel, akik igazán ismernek minket. A pszichológus nem a rokonunk és nem a barátunk, egy teljesen objektív tanácsot kapunk stabil lelkiállapotunk érdekében. A család hajlamos szubjektív véleményt alkotni, mert ismerik körülményeinket, ezzel szemben egy szakember nem indulatból vagy szimpátiából mondja el meglátását. A pszichológusnál nem egyszerű beszélgetésről van szó, hanem ezen felül különböző terápiás módszerekkel igyekszik megoldani nehézségeinket, mindezt úgy, hogy nem érezzük magunkat kellemetlenül, amikor felfedjük problémáinkat. Ha rászánjuk magunkat, hogy elmenjünk pszichológushoz, nem elég, hogy beszélünk, és meghallgatjuk, hanem még ha nehéz is, életvezetési tanácsait fogadjuk meg és alkalmazzuk is! Lehet, hogy ezzel önmagunknak, vagy másoknak pillanatnyi fájdalmat okozunk, de hosszú távon tapasztalhatjuk, hogy jó döntést hoztunk.

Ha segítségre van szüksége, forduljon hozzám bizalommal! Dr. Szentmiklóssy Margit vagyok, szakpszichológus, terápiás módszereimről honlapomon a www.szakpszichologusbudapest.hu címen tájékozódhat! Érdeklődjön telefonon a 06-1-316-3009-es számon, vagy e-mailen a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu címen!