RSS Feed

Mikor válthatunk nyári gumira?

Bár a március kifejezetten szeszélyes hónap, mégis általában ilyenkor szoktuk leváltani autónk téli gumiját nyári gumira. Amikor már egy héten keresztül a napközbeni átlaghőmérséklet eléri a 7 °C-ot, érdemes felkészíteni autónkat a melegebb időre. Ilyenkor fontos a nyári gumi beszerzése, hiszen míg a téli gumik a jeges és havas utakon való vezetéshez alkalmasak, a nyári gumik kiválóan közlekednek a száraz, meleg aszfalton.

Ahogy nem érdemes télen nyári gumival vezetni, úgy nyáron sem érdemes továbbra is téli gumival közlekedni. Egyrészt nem biztonságos – a téli gumi nem igazán tud fogást találni a száraz aszfalton – másrészt pénzkidobás is, hiszen a téli gumi rettentő gyorsan elhasználódik, ha nem fagyos utakon használjuk. A nyári gumi féktávolsága a jeges talajon hosszabbodik meg, míg a téli gumi féktávolsága a melegebb aszfalton. Fontos megjegyeznünk, hogy mindkét esetben biztonsági kockázat a gumicsere elmulasztása: nem véletlenül fejlesztették ki ezt a két merőben különböző gumifajtát.

Sokan döntenek a négyévszakos gumi mellett, ám a szakértők általában a téli- és a nyári gumi váltogatása mellett teszik le a voksukat. Ennek oka, hogy a négyévszakos gumi bár valamilyen szinten helytáll minden időjárási körülmények között, nem tud igazán jól funkcionálni egyik évszakban sem, hiszen mindegyikhez muszáj valamennyire alkalmazkodnia. A tökéletes biztonság érdekében váltson inkább nyári gumira, hogy élvezhesse a kényelmes és biztonságos vezetést!

Ha eddig még nem váltott át nyári gumira, forduljon hozzánk bizalommal! Áprilisban különleges akcióval várjuk az érdeklődőket, ugyanis akik nyári gumi cserére jönnek hozzánk, azoknak átvizsgáljuk a gépjárművét is! További információért látogasson el honlapunkra, a www.ar-go.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-431-94-07-es és a +36-30-300-97-44-es telefonszámok valamelyikén, illetve az argoabroncs@t-email.hu e-mail címen keresztül!