RSS Feed

Mikor van szükség a futómű javítására?

A futómű rendszeres ellenőrzése, és szükség esetén a javítása fontosabb, mint elsőre gondolnánk. Autónk futóműve felelős a gépjármű és az úttest közötti folyamatos kapcsolatért, ezért a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen a hibátlanul működő futómű. Az autó menetstabilitását az határozza meg, hogy milyen paraméterek vannak beállítva a futóműn a kerékösszetartás, dőlésszög, utánfutás, csapterpesztés, stb. tekintetében. Azért van szükség rendszeres futómű javításra, mert ezek a paraméterek elállítódhatnak akár egy kátyúba hajtás, vagy egy járdaszigetre felállás hatására is. Ha pedig egy ilyen esemény után megváltozik a futómű állása, akkor különböző problémáink adódhatnak autónkkal, például a gumiabroncsok váratlan és rendellenes kopása.

Milyen esetekben lehet szükségünk futómű javításra?

Az autónk általában több jelzést is ad nekünk, hogy valami nincs rendben a futóművel, így tudjuk, mikor kell szerelőhöz fordulnunk. A gumiabroncsok rendellenes kopását már említettük, emellett jelzés lehet a futóműből távozó kopogó hang, a kormányrázás, illetve ha elhúz az autó, vagy a kanyarodás után a kormány nem áll vissza az alaphelyzetébe. A rosszul beállított futóműnek nem csak az a hátránya, hogy roncsolja az alkatrészeket, de még a vezetés is kényelmetlenné sőt, veszélyessé válik. Amint hibát észlelünk, azonnal érdemes elintéznünk a futómű javítását, mielőtt rosszabbodna a helyzet. Nem csak akkor fontos szerelőt hívni, ha érzékeljük a problémát, ugyanis a futómű ellenőrzését évente érdemes ismételni, hogy mindenképp kiküszöböljük a legkisebb hibát is.

Futómű javításra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.geniusztrade.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-34-473-635 és a 06-70-368-4641 telefonszámok valamelyikén, illetve a geniusztradekft@gmail.com e-mail címen!