RSS Feed

Mikor van szükség motorgumi cserére?

Kevés felemelőbb érzés van a motorozásnál, ezt minden motorvezető alá tudja támasztani. Azonban hiába a száguldással járó eufória, a biztonságról sosem szabad megfeledkezni. A motorgumik rendszeres cseréjével elkerülhetjük a baleseteket, ezért vegyük is végig, hogy honnan ismerhetjük fel, hogy eljött a gumicsere ideje.

A legegyértelműbb jele annak, hogy ki kell cserélni a gumikat, ha kilyukadnak. Bár nem egyszerű kilyukasztani a motorgumikat, mégis előfordulhat, ezért ha ilyen jellegű hibát észlelünk, kérjük szerelő segítségét. A csere oka lehet a motorgumi elkopása is, minden gumin van egy jelzés, ami mutatja, hogy mi a még biztonságos szint, ameddig lekophat a felület. Ha a gumikopás eléri ezt a szintet, minél hamarabb cseréljük le. Arról se feledkezzünk meg, hogy a motorgumi állapotának romlása nem feltétlenül egyenlő mértékű a használat gyakoriságával. A tárolás módja, az időjárási körülmények, a keréknyomás, a vezetési stílus, mind-mind befolyásolják a motorgumi elhasználódásának folyamatát. Éppen ezért érdemes még akkor is elvinni rendszeres ellenőrzésre a gumikat, ha szabad szemmel nem tapasztalunk problémát. Előfordulhat, hogy vezetés közben azt érezzük, hogy nincs meg a kellő egyensúly, vagy a motorgumin természetellenes kopást veszünk észre, ez esetben a nyomással is baj lehet, ilyenkor szintén ajánlatos elvinni a motort szervizbe. Ha annyira elhasználódott a motorgumi, hogy cserére van szükség, akkor érdemes a megbízható márkák mellett dönteni.

Új motorgumira van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el webáruházunkba a www.kekhold.hu webcímre, és tekintse meg motorgumi akciónkat! Akciós kínálatunkban számtalan motorgumi típust talál a legnagyobb gyártóktól, így Pirelli, Michelin, Continental és Dunlop termékeket is, melyek közül némelyiket most akár 10.000 Forint kedvezménnyel vásárolhatja meg! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-240-4878-as és a 06-20-471-6071-es telefonszámok valamelyikén, illetve az info@kekhold.hu e-mail címen!