RSS Feed

Milyen alufelnit válasszunk? Fontos tudnivalók az alufelnikről!

Bár tény, hogy az autón található felniket viszonylag ritkábban szükséges cserélni, mint a gumiabroncsokat, azért érdemes bizonyos információkkal tisztában lenni, ha szeretnénk új alufelnit vásárolni!

Alufelnit leginkább két esetben szoktak vásárolni, ha meghibásodik a jelenlegi, vagy ha szenvedélyesen gyűjtik a különleges megjelenésű kialakításokat. Bármelyik eshetőség is álljon fenn, az alábbi információk mindenképpen kapóra jöhetnek!

  • Gumi és felni kapcsolata – Minden autógumihoz határozott méretű alufelni tartozik, melyekkel érdemes tisztában lenni, ha nem szeretnénk túl kicsi vagy túl nagy kialakítást vásárolni! Ezekről könnyedén találhatunk információt a neten vagy érdeklődhetünk az adott bolt munkatársainál is!
  • Biztonságos vásárlás – Ha olyan alufelnit szeretnénk vásárolni, mely valóban minőségi és megbízható, érdemes utána nézni, hogy rendelkezik-e az adott kialakítás TÜV, vagy ABE tanúsítvánnyal, melyek egyet jelentenek a színvonallal!
  • Az alufelni pozitív hatásai – Egy autó esetében minden alkatrésznek jelentősége van, akár fogyasztásról, akár irányíthatóságról vagy más opcióról beszélünk. Az alufelnik amellett, hogy segíthetnek a fogyasztáscsökkentésben, kezelhetőbbé is tehetik az autó irányítását, így a gyorsulást, fékezést vagy a kanyarodást is befolyásolhatják.
  • Évszakok változása – Kevesen tudják, hogy nem csak gumiabroncsot érdemes az évszakok váltakozásával cserélni, hanem alufelnit is! Télen ugyanis célszerűbb a lemezfelni alkalmazása mellett dönteni, a jobb tapadás érdekében.

Ezeken kívül pedig még számos hasznos információ van, melyeket érdemes tudni az alufelni vásárlásakor, mint az ET szám jelentősége, a csavartípusok, vagy a felnik felszerelése és karbantartása. Ha ellátogat honlapunkra, a www.akciosgumiabroncs.hu-ra, további érdekes információkat olvashat, és minőségi alufelni kínálatból válogathat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon a 06-1-276-2694-es számon, vagy e-mailben az info@akciosgumiabroncs.hu címen.