RSS Feed

Milyen csiszolóanyagot válasszunk a különböző felületek megmunkáláshoz?

A felületmegmunkálás alapvető eszköze a csiszolóanyag. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen csiszolószerszámot választunk, de végső soron a kettő megfelelő kombinálásán múlik a hatékony és precíz munkavégzés.

A csiszolóanyag megválasztása mindig a felhasználási területtől függ, ez lehet fa, fém, porcelán, üveg, műanyag, bőr és gumi is. Persze a csiszolóanyagoknak van néhány közös jellemzője, így rugalmasság és nagy szakítószilárdság. A fához használt csiszolóanyagokra sokszor lehet szükségünk, hiszen a házfelújításhoz elengedhetetlenek akkor is, ha nem szakértőként vágunk bele a munkálatokba. Érdemes megcsiszolni a parkettát, emellett a fa bútorok is a leghatékonyabban csiszolással formálhatóak. A fához használt csiszolóanyag általában gyapot- vagy körperszövet. A fém megmunkálásához a poliészter és a gyapjúszövet felhasználása jellemző, míg a porcelán, a műanyag, a bőr, a gumi és az üveg csiszolásához használt anyag szintén elsősorban poliészter.

A csiszolóanyag eltérhet attól függően, hogy milyen csiszolási műveletet szeretnénk végrehajtani. Nem mindegy ugyanis, hogy sík és íves felületeket, vagy egyenetlen és változatos felületeket akarunk megmunkálni. Különféle csiszolószerszámokat találhatunk attól függően, hogy mik a jellegzetességei a csiszolandó felületnek. Manapság annyiféle csiszolószerszám és csiszolóanyag áll rendelkezésünkre, hogy a vásárlás előtt érdemes kikérni szakértő véleményét arról, hogy mit válasszunk munkálatainkhoz.

Minőségi csiszolóanyagot vásárolna megbízható helyről? Forduljon bizalommal cégünkhöz, a D+D DUNA HOLZ Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.dunaholz.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30/996-43-82-es és a 06-1/424-17-14-es telefonszámok valamelyikén, illetve a dunaholz@gmail.com e-mail címen, munkatársaink szívesen segítenek az ideális termékek kiválasztásában!