RSS Feed

Milyen csiszolószalag szükséges a bőr kezeléséhez?

A csiszolási munkához elengedhetetlen a csiszolószalag beszerzése. Azonban nem mindig könnyű megtalálnunk a megfelelő csiszolószalagot, hiszen a különféle megmunkálandó felületek eltérő felépítésű csiszolóanyagokat igényelnek. Az alábbiakban bemutatunk három csiszolószalag típust, ami alkalmas a bőr szakszerű csiszolásához.

A ZK713X szériaszámú csiszolószalag a korrózióálló és magas hőállóságú acélok, alumínium, illetve bőr megmunkálására alkalmas, éppen ezért leginkább a bőr- és fémiparban használják. Akkor érdemes ezt a csiszolószalagot választanunk, ha sík felületet akarunk kezelni, ugyanis erre a feladatra lettek kialakítva. Hordozóanyaga az erős poliészterszövet, kötőanyaga a teljes műgyanta. A ZK713X típusú csiszolószalag hosszú- és kisszalagos csiszológépekhez, excenter-csiszológépekhez használható.

A CK721X szériaszámú csiszolószalag kötőanyaga szintén műgyanta, hordozóanyaga a poliészterszövet mellett gyapjúszövet is lehet. A bőr mellett üveg, műanyag, gumi, kő, beton, acélöntvény és rézöntvény megmunkálására is alkalmas, tehát egy kifejezetten sokoldalú csiszolószalagról van szó. Alkalmas a sík és íves felületek csiszolására, ebből kifolyólag sík-és körcsiszológépekhez, illetve excenter-csiszológéphez használható.

Végül, de nem utolsósorban ott ZF713 szériaszámú csiszolószalag, amit a fémiparban leginkább a nagy hőállóságú acélok, szénacél és kovácsoltvas megmunkálására használhatnak. Hordozóanyaga a vulkánfíber, ami sík és íves felületek tisztítására alkalmas, a használatához szükséges szerszámok pedig a kézzel vezetett tányér- és sarokcsiszológépek.

A bőr csiszolásához a megfelelő csiszolószalagot keresi? A fent említett három típust megtalálja kínálatunkban! További információért látogasson el cégünk honlapjára, www.fk-technika.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-23-368-087-es telefonszámon, illetve az fktechnika@gmail.com e-mail címen!