RSS Feed

Milyen előnyökkel rendelkezik a használt gumiabroncs?

Bár a gumifeldolgozás egy viszonylag régi ipari folyamat, a gumiabroncsok még újszerű megoldásoknak tekinthetőek, főként a korszerű kialakításuk! De mi is a gumiabroncs szerepe, hogyan készül, és milyen tulajdonságokkal bír, illetve miért éri meg megvásárolni a használt gumiabroncsot? Mindezekre megadjuk a választ!

Tulajdonképpen a gumiabroncs játssza a közvetítő szerepét a gépjármű és az út között, hiszen ez a szerkezet felel az erőátvitelért. A jármű tömege testesíti meg a függőleges irányú erőket, a sebességváltás az érintő irányúakat, míg az oldalirányúak a kanyarodás során hatnak. A gumiabroncs kialakításának mindezt képesnek kell lennie elviselni.

A gumiabroncs összetétele a következő: gumi és erősítőváz anyagai, melyek lehetnek textilek és acélok is egyaránt. Felépítése igen bonyolult, több komponensből adódik össze, melyek a következőek:

  • A légzáró réteg található legbelül, mely a levegő megtartásáért és a pára, illetve nedvesség kizárásáért felel
  • A szövetváz felel a gumiabroncsban található levegővel szembeni ellenállásért
  • Az övek feladata felvenni azokat az erőket, melyekkel a talaj hat az abroncsra
  • Az abroncs pereme kapcsolódik a gépjárműhöz a kerékpánton keresztül
  • Az oldalgumi felel a szövetvár védelméért, míg a futó érintkezik közvetlenül a talajjal

Ha ezek a rétegek sérülésmentesek, akkor a használt gumiabroncs is kiválóan alkalmas a további alkalmazásra! A használt gumiabroncsok ráadásul az új verziók töredék áráért megvásárolhatóak, így, ha csak egy-egy szezonra keresünk megbízható abroncsokat, érdemes ezt az opciót választani!

Cégünk fő tevékenysége a minőségi gumiabroncsok forgalmazása. Látogasson el honlapunkra, a www.akciosgumiabroncs.hu oldalra, és tekintse meg ajánlatainkat, akár új, akár használt gumiabroncsot keres! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, így telefonon, a 06-20-358-8056-os számon, e-mailben pedig az info@akciosgumiabroncs.hu címen!