RSS Feed

Milyen jelentéssel bírnak a virágok?

Minden férfi virággal fejezi ki érzéseit választottjának, de családtagoknak is szoktunk ajándékozni csokrot, vagy csak egy szál virágot. De vajon hányszor üzentünk vele valami olyasmit, amit nagyon nem akartunk, vagy nem kellett volna?

Már a régi időkben is különféle jelentéseket társítottak a virágokhoz, amelyet többnyire a növény tulajdonságai alapján határoztak meg. De a ma is használatos jelentéstartalom csak a 18. században, Viktória királynő korában alakult ki, ekkor kezdtek különböző elvont jelentéseket társítani hozzájuk. A viktoriánus korszaknak nagyon szigorú etikai-, és viselkedési kódexe volt, ami pontosan meghatározta, hogy ki, mikor és mit mondhat, így véve elejét annak, hogy bárki bármilyen tiszteletlen, vagy illetlen dolgot tegyen.  Ekkor kezdték el a virágokat különböző jelentéssel ellátni, hogy elmondhassák azt is, amit szavakkal nem tudtak. Sok hölgynek erről szóló útmutatója is volt, hogy meg tudják fejteni a kapott virágok mondanivalóját! Mára ugyan nyitottabbak vagyunk, mint száz éve, de a virágküldés hagyománya máig fennmaradt a gondolatok és az érzelmek kifejezésének romantikus eszközeként!

Minden egyes virág felsorolása szinte lehetetlen lenne, ezért koncentráljunk most a legnépszerűbbre, a rózsára! A szerelem egyértelmű szimbóluma a vörös rózsa, a szerelmes férfi csak ezzel fejezheti ki igazán érzéseit, és ez az, amit minden nő azonnal felismer! Sárga rózsát viszont sose adjunk szívünk hölgyének, mert ha ismeri a virágok színének jelentését, akkor azt gondolja majd, hogy csak barátnak tekintjük őt! Óvatosabb, puhatolózó ismerkedéshez a rózsaszín rózsa a legjobb, ezzel azt mutatjuk, hogy tiszteljük és becsüljük a nőt, és romantikus érzéseink vannak vele kapcsolatban. A fehér rózsa a bocsánatkérés és a búcsú jele, így ha ilyet adunk, mindig egyértelműsítsük szándékunkat, nehogy félreértés legyen belőle!

És végül a rózsabimbó a kezdetet szimbolizálja, a kinyílt virág pedig köszönetet fejez ki.

Látogassa meg a honlapjukat a www.escadaviragkuldes.hu webcímen, és küldjön Ön is virágot szeretteinek, szerelmének! Ha kérdése lenne, a +36-30-933-9570-es és a +36-30-863-2297-es telefonszámon, vagy a visszajelzes@escadaviragkuldes.hu e-mail címen felteheti!