RSS Feed

Milyen keringető szivattyút válasszunk fűtésrendszerünkhöz?

Hamarosan itt a tél, újra előtérbe kerül a fűtés kérdése. Ha fel kell újítani a fűtésrendszert, vagy épp most építjük ki új otthonunkban, fontos tudnunk, hogy milyen szempontok alapján válasszuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő keringető szivattyút, amely a meleg víz áramlását hivatott biztosítani a csövekben és fűtőtestekben!

A legjobb, amit tehetünk, ha olyan keringető szivattyút választunk, aminek jellemzőit, működését gyártója hozzáigazította a környezetünk, a működési feltételek és a felhasználók igényeihez. Az energiatakarékosság környezetünk és pénztárcánk korlátozott tűrőképességéből adódóan is egyre fontosabb szempont az új termékek fejlesztésénél. Egy modern keringető szivattyú beépítése például átlagos energiaárakkal és fűtési napokkal számolva akár 80% megtakarítást eredményezhet a hagyományos keringető szivattyúkhoz képest. A gyári beállításoknak köszönhetően egy modern keringető szivattyú külön beállítás nélkül is indítható. Állandó vagy változó térfogatáramú rendszerekben a szivattyú optimális munkapontja beállítható, a rendszerhez illesztése könnyedén elvégezhető.

A felhasználó komfortérzetének növelése mellett pénztárcáját is kímélik a modern szivattyúk automatikus szabályozási funkciói. Az állandómágneses motor és a nyomáskülönbség szabályozási funkció folyamatosan a rendszer pillanatnyi igényeihez igazítja a keringető szivattyú teljesítményét, így az energiatakarékosabb működésű. Ráadásul a modern rendszerek használatával a zajképződés is minimumra csökken az automatikus szabályozásnak köszönhetően.

Ha Ön is most készül felújítani régi fűtésrendszerét, vagy újat építtet be, válasszon az IBO-Szivattyú webáruház kínálatából, széles választékkal állunk rendelkezésére, melyet megtekinthet az a www.ibo-szivattyu.hu internetes címen! Ha kérdése, vagy észrevétele van, hívjon bennünket a +36-20-395-1670-es telefonszámunkon, hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 16 óra között, vagy írjon e-mailt az info@ibo-szivattyu.hu címünkre!