RSS Feed

Milyen szempont alapján döntsön az ideális futócipő mellett?

Aki elhatározza, hogy egészségét és fittségét futással szeretné megőrizni, tisztában van vele, hogy megfelelő futócipő nélkül képtelenség űzni ezt a sportot, ezért biztos, hogy az első lépés az életmód váltás felé a tökéletes futócipő megvásárlása lesz. Azonban az ideális lábbeli kiválasztása igazi kihívást jelent, hiszen jó pár szempontot figyelembe kell venni ahhoz, hogy hosszú távon használhasson egy futócipőt!

Fontos mérlegelnie, hogy milyen talajon fog futni, ugyanis e szempont szerint sorolják két kategóriába a lábbeliket, vagyis létezik aszfaltra és terepre alkalmas futócipő is. Utóbbit a természetben történő futásra tervezték, emiatt vastagabb és kopásállóbb anyagokat használnak fel a gyártásakor, és a legtöbb lábbelihez vízálló-lélegző membránt is alkalmaznak! Az ilyen típusú futócipők főként talprészüknek köszönhetik alkalmasságukat a terepen történő futáshoz, ugyanis a talpuk felülete zárt, végig gumiborítású, mintázatuk erős, sokszor nagy mélységű, ami a sáros, puha talajon is kellő elrugaszkodást biztosít!

Az aszfaltra alkalmas futócipők, mint a jellemzésükből kiderül, főként járdán, úttesten történő futáshoz ideálisak. A lábbeliket olyan kialakítással készítik, hogy ne okozzanak kényelmetlenséget, illetve sérülést az utcai futás során, emiatt alkalmazkodnak a kemény felületű, sík talajhoz, vagy az apró szemű kavicsos ösvényekhez is! Rendkívül könnyűek, rugalmasak, puhák azért, hogy csillapítsák a lábra ható becsapódások mértékét. Talpfelületük nyitott, enyhén negatív, vagy pozitív mintázatú, a súlycsökkentés érdekében kevés védő gumiréteget tartalmaznak.

Ha ezen információk birtokában sikerült eldöntenie, hogy milyen futócipőre van szüksége, a Sportvilág Hungary Kft. kínálatából megvásárolhatja az ideális lábbelit! További információkért keresse fel honlapunkat a www.sportvilag.addel.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1-427-0297-es számon, vagy írjon e-mailt a sportvilag@sportvilag.com címre!