RSS Feed

Milyen téligumit érdemes választani idén?

Magyarországon, bár nem kötelező a téligumi használata, erősen javallott, főként a hazai utakat figyelembe véve, és azt, hogy évről-évre mennyi balesetről hallani, melyet a nem megfelelő autógumi használata okozott. A legfontosabb tudnivaló a téligumik esetében, hogy ideálisabb tapadást biztosítanak a hűvös időben, mint a nyári kivitelek. Mivel megfelelő autógumit mindig nehéz választani, hiszen minden autómárka és típus mást kíván meg, ezért az ADAC teszt nyújt segítséget ahhoz, hogy mely téligumikat érdemes beszerezni az adott évben.

Idén az ADAC két méretből tesztelt, melyek a leggyakoribbak. A kisautóknál és kompaktoknál elterjedt a 185/65 R15-ös, míg a középkategóriában a 225/45 R17-es méret a népszerű, így ezekből került tesztelésre, összesen huszonnyolc autógumi márka kínálata.

  • A 185/65 R15-ös kategóriában a két legjobb teljesítmény nyújtó téligumi a Goodyear és a Michelin volt, míg a középosztályban végzett a Nokian, Vredestein, Esa-Tecar, Hankook, Bridgestone, Pirelli, Dunlop, Nexen Winguard, Uniroyal, Barum és Viking. Utolsó helyen a Firestone és a Kleber végzett.
  • A 225/45 R17-es méretben a legjobban teljesítő téligumi a Dunlop volt. Középosztályban végzett a Pirelli, Firestone, Goodyear, Hankook, Nokian, Uniroyal, Bridgestone, Viking, Vredestein és a Yokohama. Utolsónak pedig a Matador és a BF Goodrich végzett.

Fontos leszögezni, hogy a listán szereplő autógumik mind kiemelkedő minőségűek, csupán az egymáshoz viszonyított teljesítményük alapján lettek rangsorolva. Tehát, ha a legjobb teljesítményt szeretnénk, akkor érdemes az elsők közül válogatni, míg, ha kedvezőbb árfekvésű, de csakugyan megfelelő téligumit keresünk, érdemes a lista második feléből választani.

Cégünk kínálatában valamennyi abroncs kiváló minőséget képvisel, mindemellett kedvező árakkal és teljeskörű garanciával várjuk érdeklődőinket. Ha Ön is megbízható gumiabroncs áruházat keres, látogasson el weboldalunkra, a www.akciosgumiabroncs.hu oldalra, és nézzen körül nálunk! Forduljon hozzánk bizalommal, és keressen minket elérhetőségeinken, akár telefonon, a 06-20-358-8056-os számon, akár e-mailben, az info@akciosgumiabroncs.hu címen!