RSS Feed

Milyen típusú pincék léteznek, és melyiknek mi az előnye?

Régen a pince terménytárolóként funkcionált, azonban az évek során megváltozott szerepe. A pince napjainkban is előnyösnek bizonyul, persze fontos a megfelelő kialakítás! Minden esetben lényeges megemlíteni, hogy talajszint alatti építmény speciális pince téglából kizárólag a megfelelő pinceszigetelés esetén építhető!

Az alápincézett épületek esetében a teknős pinceszigetelést kell alkalmazni. Más esetekben számtalan szigetelési verzió körül választhatunk. Érdemes még azzal is tisztában lenni, hogy ha már pincével rendelkező telket vásárolunk, de annak szigetelése nem megfelelő vagy hiányos, akkor is létezik megoldás, méghozzá az utólagos pinceszigetelés.

A pince szigetelése több szempontból is létfontosságú, hiszen az építmény kialakításából adódóan a vízelvezetés lehetetlen, illetve a szellőztetés is nehézkes.

És hogy milyen célokra alkalmazhatóak a megfelelően szigetelt pincék? Kialakításuktól függően a következőkre:

  • Élelmiszertárolás – Fontos megemlíteni, hogy a frissen betakarított termények előtt a pincét fertőtleníteni kell és adott hőmérsékletűre hűteni.
  • Bortárolás – Szintén fontos a megfelelő fertőtlenítés és az állandó hőmérséklet biztosítása.
  • Gépjárműtárolás – Ebben az esetben mindenképpen fontos a pinceszigetelés minősége, hiszen az esetleges beázások komoly károkat tehetnek gépjárművében.
  • Egyéb célú raktározás – Kacatok, emlékek és minden más tárolására is alkalmas.
  • Különböző szórakozási lehetőségek kialakítása – Ugyan a hagyományos téglás verziónál rizikós, de modernebb kialakításnál könnyen megvalósítható akár konditerem, biliárdterem és más hasonló helyiség kialakítása.

A pincék rendeltetésszerű alkalmazása minden esetben fontos! Tehát, ha olyan tevékenységet szeretnénk benne folytatni, melyhez szükséges a megfelelő oxigénellátás, fontos, hogy optimális szellőzőrendszert alakítsunk ki. A megfelelő vízszigetelés pedig létfontosságú!

Ha Ön is szeretné pincéjének szigetelését megbízható szakemberekre bízni, és modern technológiákat alkalmazva hosszú életűvé tenni a helyiséget, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk sok éves tapasztalattál áll rendelkezésére! Keresse fel honlapunkat, a www.bonasi.hu weboldalt, és tájékozódjon bővebben szolgáltatásainkról! Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon, a 06(70) 520-66-63-as számon, illetve e-mailben az info@bonasi.hu címen!