RSS Feed

Mindent a személygépjármű eredetiségvizsgálatáról 2016-ban

Első lépésként nézzük meg, mire is jó az az eredetiségvizsga: a járművek eredetiségvizsgálata során egy hivatalos eredetiségvizsgáló személy átnézi a járművet (pl.: alvázszám, motorszám), és összeveti a gépjármű adatait a tulajdonos jogos személyével, valamint az általa megvizsgált gépjárművön tapasztalt esetleges változásokkal, eltérésekkel. Minden rendben végződik az eredetiségvizsga alkalmával, ha a járművet megvizsgáló hivatalos személy, (aki semmilyen esetben sem befolyásolható) nem talált eltéréseket.

Érdekesség gyanánt: A vizsgálat a 90-es évek végén vált igazán népszerűvé, mikor a gépjárművek eredetének vizsgálata kötelezővé vált. Ezzel a folyamattal sikerült nagymértékben visszaszorítani a lopott gépjárművek számát az országban.

Mikor szükséges eredetiségvizsgát tenni?
Erre a folyamatra akkor van szükség, ha:

  • tulajdonjog változás történik
  • külföldi, EU-n kívülről behozott jármű esetén
  • ha az alváz, vagy motorszám megsérült, változás történt
  • a Közlekedési Hatóság által elrendelt vizsgálat miatt.

2016-ban az eredetiségvizsgálat díja személygépjárművekre 17000 Ft-tól 20000 Ft-ig terjed attól függően, hogy kis, közép, vagy felső kategóriába tartozik a jármű.

Amennyiben Ön is gépjármű vásárlás/ eladás előtt áll, vagy külföldön vásárolt személyautót szeretne az országban engedélyeztetni, tegye meg az eredetiségvizsgálatot nálunk! A Palota autószerviz az eredetiségvizsgálatot Budapesten 2 kerületben is elvégzi Önnek. Keresse fel autószervizünket Budapest XV. kerületében, vagy Budapest IV. kerületében! Az eredetiségvizsgálat mellett szervizünk műszaki vizsgáztatást, kárrendezést, gépjármű átírást/honosítást, valamint autószerelést is vállal.

Forduljon hozzánk bizalommal hétfőtől péntekig 8-17 óráig szervizeinkben, vagy hívjon minket telefonon a 06-1/410-9048, vizsgáztatás esetén a 06-20/320-9292, autószerelés végett a 06-20/324-5080 telefonszámon! Kérdéseire szakértőink bármikor készségesen válaszolnak Önnek az info@palotaautoszerviz.hu e-mail címen.

Intézze autóügyeit egy helyen, bízza szakértőinkre autóját! Ha Önnek is legalább annyira fontos a szakértelem, megfizethetőség és a gyorsaság, mint csapatunknak, tárt karokkal várjuk autószervizünkben!