RSS Feed

Mindig mosson kezet! – Személyes higiénia a tetoválások világában

A tetoválás lassan olyan funkciót tölt be egy ember testén, mintha ékszert, vagy egyéb más kiegészítőt viselne, de igazán csak akkor mondhatjuk magunkénak a tetoválásunkat, ha a megfelelő higiéniai előírásokat betartva ápoljuk a gyógyulási időszakban, így hozzájárulva a tökéletes végeredményhez.

Mielőtt elmennénk egy tetováló szalonba, már előtte érdemes az érintett bőrfelületünket „felkészíteni” a tetoválásra, például különböző hidratáló krémekkel. Tulajdonképpen tetoválással egy sebes felületet kapunk, ezért elsősorban úgy kell kezelnünk, mint egy sérülést. Az első és legfontosabb szabály tetoválás után, hogy mindig mossunk kezet, mielőtt hozzáérnénk a felülethez! Ilyenkor ez a terület nagyon érzékeny, és különböző baktériumok juthatnak a sebbe, ha nem figyelünk oda! Testünk természetes reakciója erre a beavatkozásra, hogy a tetoválás felülete varasodni kezd, amit erőszakkal sose szedjünk le, várjuk meg, míg a bőrünk magától „kiveti”! Ilyenkor viszketés és fájdalom is felléphet, a hámlás beindul, és vele együtt majd az érzékenység is elmúlik pár nap múlva. Fontos a tetoválás folyamatos tisztán tartása, és soha ne „áztassuk el”, épphogy érje víz.

Testi épségünk mellett azért is érdemes betartani a fentebb említett szabályokat, mert bárminemű „piszkálgatás” esetén a tetoválás mintája is sérülhet, a minta foltos maradhat, a színek összefolyhatnak. Ha a gyógyulási folyamat véget ért, és odafigyelve ápoltuk tetoválásunkat, azután se feledkezzünk meg a regenerálásáról, erről pedig testápolók, különböző bőrápolók gondoskodnak. Védjük az erős napsugárzástól is!

Ha eddig félt tetoválást készíttetni, mert nem tudta, hogy ez mivel jár, most már nem kell aggódnia, hiszen Sun City Tattoo & Piercing szalonunkban tetoválóink a fenti tájékoztatón kívül segítenek mindenben, ami a gyógyulási folyamathoz szükséges. Tájékozódjon szolgáltatásainkról weboldalunkon a www.tattooszeged.hu webcímen! Kérdés esetén hívjon minket a 06-30-858-6466-os telefonszámon, vagy írjon e-mailt a tattooszeged@gmail.com címre!