RSS Feed

Mire ügyeljünk akkumulátorunkkal kapcsolatban, ha beáll a fagy?

Beköszöntött az újév, és könyörtelenül hozta magával a mínuszokat is. Aki rendelkezik gépjárművel, biztosan átélte már az évek során egyszer, hogy egy fagyos reggelen nem tudott életet lehelni az előtte lévő nap még tökéletesen működő autóba. Ennek számtalan oka lehet, hiszen, ha a mínuszokban nem ápoljuk megfelelően a gépjárművet, bizony sok alkatrész beadhatja a kulcsot. Az egyik fő ludas általában az autó akkumulátor, ami számos okból kifolyólag is meg hibásodhat a tél során.

  • Szennyeződött autó akkumulátor – Legtöbbször az akkusaru hajlamos a bokrosodásra, illetve az oxidálódásra, azonban szerencsére ezek a szennyeződések könnyedén eltávolíthatóak egy kis forró vízzel.
  • Rossz töltés – Gyakori hiba a gépjármű tulajdonosok körében, hogy nem megfelelően töltik az autó akkumulátort. Az alacsony töltés könnyedén korrigálható, hiszen egy kis plusz töltéssel máris életre kelthető az autó, azonban veszélyes lehet, hiszen az alacsony töltés mellett a mínuszokban könnyedén megfagyhat az autó akkumulátor, és végérvényesen megszakadhatnak a cellák. Azonban a túltöltésnek is komoly következményei lehetnek, hiszen a könnyedén megsérülhetnek a cellák. A legkönnyebben akkor kerülhető el ez a probléma, ha használat után mindig visszatöltjük az elfogyasztott áramot, de sosem többet!
  • A cellazárlat viszonylag ritkán előforduló probléma, mikor az autó akkumulátorba bekerülő szennyeződések elektromos zárlatot okoznak a cellák között.
  • Végül pedig a leggyakoribb meghibásodás oka az elhasználódás, melynek egyetlen megoldása a komplett autó akkumulátor csere.

Cégünk kínálatában számtalan minőségi autó akkumulátor található, így bárki megtalálhatja a gépjárművéhez szükséges kialakítást! Ha megbízható termékeket keres, látogasson el honlapunkra, a www.csorba-akku.hu-ra, és tekintse meg ajánlatainkat, illetve ismerje meg szolgáltatásainkat közelebbről. Kérdés vagy egyéni megrendelés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon a +3620/944-9295-ös számon, akár e-mailben az info@csorba-akku.hu címen.