RSS Feed

Mit takar az alkalmassági vizsgálat jogosítványhoz?

jogosítványhoz alkalmassági vizsgálatra

Manapság egyre szigorúbb szabályozások határozzák meg az élet számos területét, így a jogosítvány megszerzését is. Ezek általában a társadalom érdekeit tartják szem előtt, hogy senki se veszélyeztethesse embertársait. Márpedig a jogosítvány megszerzésével, és a gépjárművezetéssel nem csak saját biztonságunkért vagyunk felelősek. Nem csoda hát, hogy a jogosítványhoz alkalmassági vizsgálatra is szükség van. Mit is takar ez pontosan?

Először is vegyük figyelembe, milyen korlátok közé szorítják a vezetői engedély megszerzését. Az első és legfontosabb a korhatár. A felnőttkort el nem érő személyek számára szülői engedély szükséges, míg az öregedéssel szabályozzák a felülvizsgálat gyakoriságát. A legszigorúbb szabályozások azokra a személyekre vonatkoznak, akik már megszerezték a vezetői engedélyt, de valamilyen szabálytalanság következtében elkobozták tőlük. Nekik egy komplexebb vizsgálaton kell átesniük, hogy újra vezethessenek.

Ezen felül mindenkinek át kell esnie egy orvosi alkalmassági vizsgálaton, ha jogosítványt szeretne, mely több lépcsőből áll. A vizsgálat során elsősorban ellenőrzik a látást, különböző szemvizsgálatok során megállapítják az alany távolra- és közelre látó képességeit, a színek megkülönböztetési képességét, tehát a színtévesztés kizárását is biztosítják. Továbbá vérnyomásméréssel kizárják a különböző szívbetegségek kockázatát. Az alkalmassági vizsgálat során ellenőrzik a reflexeket és az alapvető pszichológiai megfelelést is.

Mi, a BeautyAid-nél már hosszú évek óta foglalkozunk különböző alkalmassági vizsgálatok elvégzésével, így a jogosítványhoz szükséges kivizsgálásokkal is! Szakembereink tapasztaltak, tudásuk kiemelkedő! Ha Önnek is szüksége van jogosítványhoz alkalmassági vizsgálatra, forduljon hozzánk bizalommal!

Látogasson el honlapunkra, a www.beautyaid.hu oldalra, ahol részletes információkat találhat szolgáltatásunkról! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a +36 30 467 2067-es számon, akár e-mailben az info@beautyaid.hu címen!